nieuws

Burgemeester Den Haag opent Week van het Nederlandse Bier

Café 1951

De Haagse Burgemeester Pauline Krikke opent donderdag 11 mei de Week van het Nederlandse Bier. Dat doet ze door op het Nederlands Bierproeffestival, samen met Henri Reuchlin, voorzitter van Stichting Week van het Nederlandse Bier, het eerste vat aan te slaan. Tijdens de opening wordt tevens het Beste Bier van Nederland 2017 bekendgemaakt. De Week van het Nederlandse Bier vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 21 mei.

Burgemeester Den Haag opent Week van het Nederlandse Bier

Op het Nederlands Bierproeffestival staan ruim 40 Nederlandse brouwers met zo’n 250 soorten bier. Ook zijn er meerdere foodtrucks en zijn diverse masterclasses te volgen. Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, zal daar, samen met Henri Reuchlin, voorzitter van de stichting Week van het Nederlandse Bier, het eerste vat aan slaan.

Het Beste Bier van Nederland 2017

Tijdens de Opening van de Week van het Nederlandse Bier wordt de prijs Beste Bier van Nederland 2017 van de Dutch Beer Challenge uitgereikt. Dit jaar deden 83 brouwerijen mee, in 21 verschillende biercategorieën. De winnaars in de subcategorieën werden reeds in maart bekend gemaakt. Maar welke de titel ‘Beste van Nederland 2017’ krijgt, wordt bekendgemaakt op 11 mei tijdens de opening van de Week.

Video Interview Henri Reuchlin

Week van het Nederlandse Bier

De Week van het Nederlandse Bier vindt van 11 tot en met 21 mei, voor de zesde keer plaats. Tijdens de Week kan in heel Nederland de veelzijdigheid van Nederlands bier ontdekt worden. Onder meer door workshops, festivals, proeverijen, bierwandelingen, rondleidingen in brouwerijen en bierdiners. De Week van het Nederlandse Bier wordt afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen van 19 t/m 21 mei. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek.

Stakeholdersbijeenkomst in het Nutshuis

Voorafgaand aan de opening in de Grote Kerk, vindt in het naastgelegen Nutshuis om 16.00u een stakeholdersbijeenkomst plaats van Nederlandse Brouwers, o.l.v. BierRens de Jong. Hier zal onder meer Ger Koopmans, gedeputeerde Financiën, Sport, Cultuur van de provincie Limburg (CDA), zijn visie geven op het belang van de brouwers voor de lokale samenleving en de grenseffecten in de grensregio’s. Rick Kempen (Bier Ambassadeur) licht vervolgens in een open brief aan de informateur, mevrouw Edith Schippers, toe wat de laatste ontwikkelingen zijn in het huidige bierlandschap en waarom brouwers en Nederland bij elkaar horen.

Programma donderdag 11 mei 2017

Stakeholderbijeenkomst Nederlandse Brouwers – Nutshuis Den Haag
15.30u: Ontvangst Nutshuis
16.00u: Start inhoudelijk programma met o.a. de heer Ger Koopmans (CDA) en Rick Kempen (bierambassadeur)
16.45u: Oversteek naar de Grote Kerk

Opening Week van het Nederlandse Bier – Grote Kerk Den Haag
16.45: Ontvangst in de Grote Kerk Den Haag
17.00: Opening Week van het Nederlandse Bier in de Grote Kerk door Pauline Krikke en Henri Reuchlin + bekendmaking Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2017’

 

Reageer op dit artikel