nieuws

Kleine craft spirit merken verenigd in Hollands Nat

Café 1515

Zeven jonge onafhankelijke Nederlandse drankmerken hebben zich verenigd in Hollands Nat. Door hun krachten te bundelen hopen de Craft Spirits gezamelijk een plek op de wereldwijde markt te veroveren.

Kleine craft spirit merken verenigd in Hollands Nat

De zeven craft spirit merken die Hollands Nat vormen zijn Oyster44, Hermit Gin, The-Stillery, Kever Genever, V2C Dutch Dry Gin en Willems Wermoed. Elk met een eigen verhaal en een ander product. Tegelijkertijd hebben ze ook veel met elkaar gemeen. En dus besloten ze de handen ineen te slaan om zich zo samen te knokken naar een plek op het schap. Met de ambitie de wereld te veroveren.

Craft Spirit: ‘enorme opmars’

Alle producten van Hollands Nat worden kleinschalig en met veel aandacht geproduceerd:  craft spirits. Dit is volgens Hollands Nat, net als craft beer, aan een ‘enorme opmars’ bezig. ‘Het publiek waardeert de kwaliteit, maar ook het verhaal dat erbij hoort.
De ondernemers van Hollands Nat zijn van de generatie van het delen. En zo staan ze ook in de samenwerking. Informatie en kennis worden gedeeld. Samen sta je sterker. Door te denken vanuit een categorie en niet vanuit enkel en alleen het eigen merk worden resultaten behaald die voor elk van de merken op zich onbereikbaar zouden zijn.’

‘Grote spelers houden de markt bewust dicht’

Hollands Nat wil gezamenlijk een vuist maken in een markt ‘die door de grote spelers bewust dicht wordt gehouden’. Volgens Hollands Nat zou hun manier van werken -vanuit het collectief- wel eens dé oplossing zijn voor kleinere drankmerken om zich te

Craft spirit V2C, één van de leden van Hollands Nat.

V2C, gin uit Maastricht en één van de leden van Hollands Nat.

kunnen meten in de strijd met de ‘grote jongens’. Matteo Lo Prete, eigenaar van Bello Limoncello en één van de initiatiefnemers: ‘Door gezamenlijk op te trekken hopen we elkaar te versterken. Samen ben je zichtbaar. We leren van elkaar, inspireren elkaar en proberen elkaar te helpen. Door als categorie te denken en niet onafhankelijk hun eigen hachje proberen te redden, is veel meer mogelijk. Samen sta je nu eenmaal sterker dan alleen.’

Reageer op dit artikel