nieuws

Nieuw als franchiseconcept: Brazuca Coffee

Café 1219

Brazuca Coffee is nieuw als Nederlands franchiseconcept. Een concept met sterke Braziliaanse invloeden. ‘Het past bij ondernemende koffieliefhebbers, in verschillende fases van hun carrière. De drie typen vestigingen maakt het franchisen laagdrempelig met mogelijkheden om uit te breiden en te groeien’, aldus oprichter Tiago Gawlinski.

Nieuw als franchiseconcept: Brazuca Coffee

Tiago Gawlinski, de oprichter van Brazuca Coffee, heeft zijn roots in Brazilië en woont al meer dan 25 jaar in Amsterdam. Brazuca is het woord dat gebruikt wordt om de trots op de Braziliaanse levensstijl te benoemen, vol passie en toch ontspannen.

Focus op koffie

Koffie is het meest belangrijke product binnen het Brazuca Coffee concept. De koffie wordt ingekocht in Brazilië en in Nederland door een eigen team gebrand. Naast koffie staan gezonde Braziliaanse vruchtensappen, de populaire açai bowl en de traditionele pão de queijo op het menu. Het assortiment is afhankelijk van de grootte van de vestiging.

Vestiging: Small, Medium of Large

Franchisenemers hebben de keuze uit drie typen vestigingen, van een kleine to-go vestiging tot een grote lunchroom. ‘Dit maakt het franchiseconcept flexibel en is groei realiseerbaar.’ Het voorbeeld van het to-go type is geopend in Markthal Rotterdam, een locatie met veel passanten. Een medium locatie is er aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam, een koffiezaak met buiten een klein terras. De grootste vestiging is tevens de eerste Brazuca. Aan de Rijnstraat is een ruime lunchroom gevestigd met een uitgebreidere lunchkaart.

Koffie Top 100

Casa Brazuca, Amsterdam stond in de Koffie Top 100 2014 op nummer 25. Hier brandt hij zelf zijn Braziliaanse bonen. De café crème werd er toen omschreven als fris van smaak, met een vol mondgevoel. De Braziliaanse arabicaboon waarmee de espresso wordt gezet, levert een kopje op met een mooie dikke crema en een prima smaakbalans van zoet friszuur. Dankzij deze basis en de prima opgeschuimde melk wordt er een cappuccino op tafel gezet waar de melk de smaak van de koffie aanvult

Reageer op dit artikel