nieuws

Horeca Arnhem profiteert van winst Vitesse KNVB Beker

Café 1155

In Arnhem wordt zondagavond massaal feest gevierd na de bekerwinst van Vitesse. Honderden voetballiefhebbers waren op de Markt bijeengekomen om de wedstrijd live vanaf een scherm te zien. Diverse cafés in de Gelderse hoofdstad bleven langer open en deden goede zaken.

Horeca Arnhem profiteert van winst Vitesse KNVB Beker

Toen het eindsignaal in de Rotterdamse Kuip klonk had Vitesse met 0-2 van AZ gewonnen. Vervolgens barstte het feest bij de thuisblijvers op de Markt in de Gelderse hoofdstad los.

‘Het dak gaat eraf’

Onder meer op de Korenmarkt. Het Arnhemse uitgaanscentrum wordt omzoomd door kroegen en (eet)café’s. ‘Het dak gaat eraf’, meldde café De VitesseSchoof aan de telefoon. Dat is ook meteen zo ongeveer het enige dat nog te verstaan was vanuit de luid zingende en hossende kroeg. Café Arnhem meldt een uitgelaten sfeer. De kroeg op de Korenmarkt verwacht dat er goede zaken worden gedaan en dat diverse kroegen langer open zullen blijven.

Vitesse maandagavond gehuldigd

De Markt waar het feest gevierd werd liep volgens de politie ‘opvallend snel leeg’. Veel feestvierders verplaatsten zich naar de Arnhemse horeca. Maandag om 20.00 uur worden de spelers van Vitesse officieel gehuldigd op diezelfde Markt. Ook dan verwacht de Gelderse hoofdstad een massale toestroom van fans. Voorafgaande aan de huldiging is er een rijtour door de stad.

Reageer op dit artikel