nieuws

Bokbier Open Nederlandse Kampioenschap 8 oktober in Zutphen

Café 1319

Het Zutphens Brouwersgilde De Roode Toren organiseert zondag 8 oktober de Bokbier Open Nederlands Kampioenschap (BONK). Een landelijke brouwwedstrijd voor amateur-bierbrouwers. Iedereen die in Nederland woont of is aangesloten bij een Nederlands brouwvereniging mag zich inschrijven. Inschrijven kan tot en met 31 augustus.

Bokbier Open Nederlandse Kampioenschap 8 oktober in Zutphen

Wie brouwt het beste Bokbier? Dat is de vraag die beantwoord wordt op zondag 8 oktober. Dan vindt in Zutphen de Nationale Bokbierdag plaats. Iedereen die in Nederland woont of is aangesloten bij een Nederlands brouwvereniging mag zich inschrijven. Inschrijven is mogelijk tot en met 31 augustus. Alle bieren worden gekeurd door het Gilde van Bierkeurmeesters.

Bokbier voor het voetlicht

De Nationale Bokbierdag wordt al langer in Zutphen gevierd, maar een wedstrijd was er lange tijd niet. Daarom hebben enkele leden van het Brouwersgilde De Roode Toren in 2016 de eerste wedstrijd in het leven geroepen. En met succes; 74 bieren werden ingeschreven voor de wedstrijd. De organisatie rekent erop dat aantal in 2017 te evenaren.

Reageer op dit artikel