nieuws

Lucas Bols plust mede door deal Passoa

Café 891

De producent van likeuren en sterke dranken Lucas Bols heeft in het afgelopen boekjaar hogere resultaten in de boeken gezet. Daarbij profiteerde het bedrijf van groei op eigen kracht en de samenwerking met het Franse Rémy Cointreau bij het merk Passoã.

Lucas Bols plust mede door deal Passoa

De omzet in het boekjaar dat eind maart afliep, steeg met bijna 11 procent tot 80,5 miljoen euro. Volgens de producent van likeuren en sterke dranken, presteerden alle regio’s goed, met name opkomende markten en Noord-Amerika. De nettowinst klom met meer dan 28 procent tot 15,1 miljoen euro. Dat was mede te danken aan een eenmalige belastingmeevaller.

Passoa bij Bols ondergebracht

Bols heeft sinds begin december met Rémy Cointreau een joint venture waarbij alle activiteiten van Passoã bij Bols werden ondergebracht. Het likeurmerk wordt in ruim veertig landen verkocht. Passoã droeg ruim 5 miljoen euro bij aan de omzet.

Lees ook: Tien jaar House of Bols; binnenkijken bij de Experience

 

Reageer op dit artikel