nieuws

Britse toezichthouder bezorgd over pubdeal Heineken

Café 990

De Britse mededingingswaakhond CMA wil concessies van Heineken bij de overname van de Britse pubs van Punch Taverns. CMA heeft 33 locaties gevonden waar de concurrentie tussen cafés door de deal in het geding komt. Heineken heeft nu tot 20 juni de tijd om met voorstellen te komen om de zorgen van de toezichthouder weg te nemen.

Britse toezichthouder bezorgd over pubdeal Heineken

Volgens CMA dreigen in de betreffende pubs door het wegvallen van de concurrentie prijsverhogingen en verslechtering van de service aan de klant. Heineken heeft direct laten weten met oplossingen te zullen komen. Als het concern hier niet in slaagt, dan volgt een diepgaander onderzoek van CMA.

Heineken: ruim 1000 cafes in Groot-Brittannië

De Nederlandse brouwer trekt 305 miljoen pond uit voor de circa 1900 pubs van Punch, zo werd eerder dit jaar bekend. Heineken is Heineken Sligroal eigenaar van meer dan 1000 kroegen in Groot-Brittannië onder de noemer Star Pubs & Bars.

Toezicht op assortiment

De Britse toezichthouder heeft ook onderzocht of het assortiment aan bier en cider in de cafés van Punch mogelijk kleiner gaat worden als de Nederlandse brouwer er straks de scepter zwaait. Die kans wordt echter gering geacht.

Reageer op dit artikel