nieuws

Nominatie ‘World’s Best Bartender’ voor Tess Posthumus

Café 1515

Voor het tweede achtereenvolgende jaar maakt Misset Horeca-columnist Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Vooraanstaande professionals uit de cocktailindustrie brachten hun stem uit en op basis daarvan is 9 juni de top 10 bekend gemaakt.

Nominatie ‘World’s Best Bartender’ voor Tess Posthumus

INTERNATIONAL BARTENDER OF THE YEAR *
• Marcis Dzelzainis of Sager + Wilde Paradise Row (London, UK)
• Shingo Gokan of Speak Low (Shanghai, China)
• Iain Griffiths of Dandelyan (London, UK)
• Chris Hysted-Adams of Black Pearl (Melbourne, Australia)
• Vasilis Kyritsis of The Clumsies (Athens, Greece)
• Jennifer Le Nechet of Café Moderne (Paris, France)
• Erik Lorincz of the American Bar (London, UK)
• Tess Posthumus of Door 74 (Amsterdam, Netherlands)
• Joe Schofield of Tippling Club (Singapore)
• Nico de Soto of Danico (Paris, France)
• Steve Schneider of Employees Only (Singapore)

* In de categorie was sprake van een gelijkspel voor de top tien plaatsing.

Eerste Nederlandse genomineerde

Tess Posthumus is de eerste Nederlandse genomineerde sinds de introductie van de award. Bij winst zou Posthumus tevens de eerste vrouwelijke winnaar zijn. De prijs wordt uitgereikt tijdens het cocktail event Tales of the Cocktail in New Orleans.

Tales of the Cocktail: Spirited Awards

De Spirited Awards is in 2007 door Tales of the Cocktail opgericht om de inspanningen van de beste professionals binnen de cocktail- en drank industrie te herkennen. Vierentwintig awards worden uitgereikt aan onder andere de beste bars, bartenders, schrijvers en distilleerders. Dit jaar vindt de Spirited Awards ceremonie plaats op zaterdag 22 juli in het Sheraton Hotel als onderdeel van het 15e jaarlijkse Tales of the Cocktail event. Voor meer informatie talesofthecocktail.com/news/tales-cocktail-announces-top-10-nominees-2017-spirited-awards.

Over Tess Posthumus

Tess Posthumus studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in 2014 haar Master Sociologie af. Sinds 2009 werkt ze bij de Amsterdamse bar Door 74. Haar talent is niet onopgemerkt gebleven: Tess won diverse nationale competities en werd in 2013 de internationale winnaar van The Mixing Star van Disaronno. In 2015 werd ze bij de Diageo World Class niet alleen de beste van Nederland, tijdens de wereldfinale in Kaapstad werd Posthumus uitgeroepen tot Best Female Bartender Worldwide. Tess reist als freelance hospitality professional de wereld over en is verantwoordelijk voor The Tailor in NH Krasnapolsky. De cocktailbar van het beroemde hotel werd in april door Red & Grey uitgeroepen tot Best Hotel Bar Amsterdam. Tess wordt ingehuurd als consultant, ontwikkelt signature cocktails, vertelt wekelijks over cocktails op BNR Nieuwsradio en schrijft onder andere elke maand voor Delicious en horeca vakblad Misset Horeca. Haar eerste boek Cocktails met Tess is onlangs gepubliceerd door Carrera Culinair en ook haar eigen lijn met cocktailshakers ligt sinds mei in de winkels.

Reageer op dit artikel