nieuws

Robotcafé ‘Tipsy Robot’ opent deuren

Café 1005

Tipsy Robot opent op 30 juni in The Miracle Mile Shops in Las Vegas een bar met robots als personeel.

Robotcafé ‘Tipsy Robot’ opent deuren

De robots zij zo geprogrameerd dat zij de alle ingrediënten nauwkeurig meten en toevoegen en zodoende de perfecte cocktail serveren. De robots bootsen de acties van menselijke barkeepers precies na. Ze mixen, schenken, snijden fruit en garneren de perfecte cocktail naar eigen smaak.

Via tablets op elke tafel in Tipsy Robot kan een gast een cocktail bestellen en customizen. Binnen anderhalve minuut is de cocktail klaar om geserveerd te worden. Het café kent ook een high-tech interieur. Zo kunnen gasten op de social media muur en in de photobooth direct hun beleving met de wereld delen. Naast Robots is er ook menselijk personeel, de ‘Galactic Ambassadors’’. Zij vullen de robots aan waar nodig. Het café is doordeweeks geopend van 10:00 uur tot 23:00 uur en in het weekend van 10:00 uur tot 00:00 uur.

Robot café Nederland

Nederland heeft ook een café dat gebruik maakt van een robot.  Café-restaurant Mr. Mofongo in Groningen heeft op de bovenverdieping een cocktailbar én eigen distilleerderij, waar robotarm Armando in shotglaasjes likeurtjes en spirits grijpt uit een metershoge kast met 56 soorten drank.
Armando kan in 45 seconden een drankje ophalen. Deze tijd gebruikt de barman om bijvoorbeeld een citroentje te snijden of de overige ingrediënten van de cocktail in te schenken. In de 3 jaar tijd dat Armando in functie is, weigerde hij één keer dienst vanwege een technisch mankement. Patrick Beijk, eigenaar van Mr. Mofongo: ‘Bij ons werkt de robot heel goed. Er moet een balans zijn tussen beleving en toch ook een stukje tijdwinst.’

Meer over dit onderwerp?
Lees het artikel: Is uw gast klaar voor de robot?

 

Foto's

Reageer op dit artikel