Dit is de jury van de Terras Top 100 2017

Dit is de jury van de Terras Top 100 2017
De hoofdjury van de Terras Top 100 2017.

Om de ongeveer 400 deelnemers aan de Terras Top 100 2017 te bezoeken, gaan tientallen juryleden op pad in de diverse rondes. Wie dat zijn? Een introductie van de vak- en hoofdjury. Zij bezoeken de terrassen in ronde 2 - anoniem - en ronde 3, aangekondigd.

De 125 terrassen die de eerste ronde het hoogste scoren, gaan door naar ronde 2. Daar maakt de vakjury haar opwachting. Een team van zo’n twintig personen. Zij beoordelen de terrassen door de ogen van de professional, en hun oordeel weegt dan ook zwaarder mee; 80 procent van de eindscore. De vakjuryleden hebben in het verleden hun sporen verdiend in de horeca als medewerker, ondernemer, journalist of adviseur.

Sander van Werkhoven: horecajournalist, ‘vaste’ freelancer van Misset Horeca en al vanaf het prille begin betrokken bij de
opzet van de Terras Top 100.
Moniek Krul en Iet de Beer: ondernemers en gezichten van Bie de Tantes in Eys. Jarenlang in de Terras Top 100 en na de derde plek in 2016 vonden ze het mooi geweest.
Dick en Laetitia van Ostaden: ondernemers achter Boshuys Hermitage in Best. Nummer één in 2010, nummer drie in 2014.
Marc Dietvorst en Annemarie Trommel: ondernemers achter Terras Top 100-winnaars 2011 Paal 10 in Ouddorp. Al jarenlang betrokken dus bij de Terras Top 100, nu als jurylid.
Sebastiaan Brink: SVH Leermeester en voorheen eigenaar Culinair Centrum De Herderin. Momenteel actief bij Cloud Garden en als

De Vakjury van de Terras Top 100
De Vakjury van de Terras Top 100.

demonstratiekok.
John van de Ven: conceptonwikkelaar en ondernemer achter Gastropedia.nl. Culinaire duizendpoot en nieuw jurylid.
Demian van der Reijden: redacteur bij Misset Horeca en tevens coördnator en jurylid van de Koffie Top 100.
Ivo Kruissen: nieuw gezicht in de Terras Top 100-jury. Foodmanager bij Albron Catering op Center Parcs Het Heijderbosch.
Romy Oldenhof: samen met haar collega Wilco van Ark bedrijfsleider bij tweevoudig Terras Top 100-winnaar De Boterlap in Harderwijk en nieuw jurylid.
Omar Dahak: voormalig sterchef van ‘t Nonnetje in Harderwijk en alweer een flink aantal jaren ondernemer bij tweevoudig Terras Top 100-winnaar De Boterlap.
Henrie Siebelt: jarenlang SVH-lid en -voorzitter en als ondernemer al decennia betrokken bij café Zomerzorg in Hillegom.
Wieteke Posthumus: redacteur Misset Horeca en naast Terras Top 100-jurylid, ook Café Top 100-jurylid.
Koen en Lisette Bakker: winnaars van de Terras Top 100 2016, Het Hooihuis in Roosendaal, en dit jaar dus gast-hoofdjuryleden en ook onderdeel van de vakjury.

Hoofdjury

In de vakjury zit ook een zestal leden dat de hoofdjury vormt. De leden komen na iedere ronde bij elkaar en nemen de lijst nog door, en scherpen tevens jaarlijks de punten van aandacht voor de nieuwe lijst aan.
Barry en Judith Zwinkels: eigenaren van Wollebrand in Honselerdijk. Winnaars van de Terras Top 100 2014.
Marjon Prummel: hoofdredacteur van Misset Horeca en - zodoende - hoofdjurylid van de Café Top 100 én de Terras Top 100.
Gert Boonen: ondernemer, mede-eigenaar van De Boterlap in Harderwijk, winnaar van de Terras Top 100 2009 én 2013.
Arnoud Schimmel en Alexandra Viersma: ondernemers van Restaurant Van Speijk in Egmond aan Zee, winnaars van de Terras Top 100 2015.
Michael Simon: redacteur Misset Horeca en redactioneel coördinator van zowel de Café Top 100 als de Terras Top 100.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.