nieuws

Onder de hamer: vroegere tourbus Kelly Family omgebouwd tot café-restaurant

Café 1015

De vroegere tourbus van The Kelly Family is te koop. De huidige Nederlandse eigenaar biedt de knalrode dubbeldekker, bouwjaar 1957, online aan bij veilinghuis Catawiki. Het voertuig is een rijdend café-restaurant. Bovenin zit bijvoorbeeld een bar met tapinstallatie.

Onder de hamer: vroegere tourbus Kelly Family omgebouwd tot café-restaurant

Er kan nog tot zondagavond op worden geboden. De Iers-Amerikaanse familieband gebruikte de bus jarenlang tijdens Europese tournees. De kenmerkende beschildering, met onder meer de bandnaam, zit er tegenwoordig niet meer op. De Bristol Lodekka is nu egaal rood. Ook aan de binnenkant zijn de nodige aanpassingen gedaan: het voertuig is een rijdend café-restaurant. Bovenin zit bijvoorbeeld een bar met tapinstallatie.

Veilingmeester

Een veilingmeester van Catawiki schat dat de dubbeldekker tussen de 32.000 en 42.000 euro zal opbrengen. Het huidige bod staat op 11.000 euro. De bus is volgens de verkoper in goed rijdende en werkende staat. Omdat de bus meer dan 50 jaren oud is, is deze in Nederland APK vrij. Na als tourbus gefungeerd te hebben, is de bus volledig bijgewerkt, hersteld waar nodig en gespoten. Vervolgens omgebouwd tot mobiel café/restaurant, met diverse U-zitjes in de bus. De bus kan bekeken en afgehaald worden in Delden, Nederland.

The Kelly Family

The Kelly Family komt uit de VS, maar werd vanaf de jaren 70 beroemd in Europa. Vooral in Duitsland verwierven de langharige muzikanten in hun zelfgemaakte kledij een legendarische status. In de Duitse pers is dan ook veel aandacht voor de veiling.

In Nederland waren David’s Song (1979) en Fell in Love with an Alien (1997) de grootste hits van de band.

Foto's

Reageer op dit artikel