nieuws

De Kuyper & Funkin tekenen distributieovereenkomst

Café 1252

De Britse cocktail-innovator Funkin heeft een distributieovereenkomst voor de Nederlandse markt ondertekend met De Kuyper Royal Distillers, producent van cocktaillikeuren.

De Kuyper & Funkin tekenen distributieovereenkomst

Funkin is een veelgebruikte fruitpuree in cocktails in het Verenigd Koninkrijk, maar ook Nederlandse bars werken steeds vaker met het product. Door het nieuwe samenwerkingsverband met De Kuyper Royal Distillers zullen de fruitpurees op korte termijn breed beschikbaar zijn in de snel groeiende Nederlandse cocktailmarkt.

100% natuurlijk

Funkin groeit wereldwijd gestaag en zoekt daarom gelijkgestemde partners zoals De Kuyper om de cocktail breder populair te maken. Het assortiment bestaat uit niet-alcoholische purees, pre-batch cocktail mixers en cocktailsiropen. Alle cocktailmixers en purees zijn 100% natuurlijk en bevatten geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen of andere onnatuurlijke toevoegingen. Mark de Witte, ceo van De Kuyper, is enthousiast over de samenwerking: ‘Funkin is een perfecte partner voor ons omdat wij op zoek zijn naar merken die niet alleen ons portfolio versterken maar met name bijdragen aan onze visie ‘Own The Cocktail’. Het vormt een mooie combinatie met onze premium spiritus en likeuren.’ Funkin Managing Director Andrew King: ‘Ons nieuwe partnerschap met De Kuyper zal onze aanwezigheid in de belangrijke Nederlandse cocktailmarkt verder uitbreiden. We zijn super enthousiast om deel uit te maken van het rijke portfolio aan premium spirits en likeuren van De Kuyper’.

Funkin en De Kuyper

Funkin staat voor ‘Fresh from the UNited KINgdom’ en is in 1999 opgericht door Alex Carlton in London. Hij speelde adequaat in op de vraag van de Londense bartenders naar 100% natuurlijke en makkelijk te gebruiken fruit purees voor cocktails. Funkin reist de hele wereld rond om het beste en lekkerste zongerijpte fruit te vinden voor de cocktailmixen. Kuyper Royal Distillers BV is een van de oudste familiebedrijven in Nederland, opgericht in 1695. Het is ’s werelds grootste producent van cocktaillikeuren.

Reageer op dit artikel