nieuws

100 jaar ervaring als kastelein van De Beyerd

Café 1404

Op vrijdag 1 september viert de Beyerdfamilie 100 jaar ervaring met het bruine café. Piet, Mikel en Orson de Jongh vieren respectievelijk hun 50, 25 en 25-jarig jubileum aan het roer van de Beyerd.

100 jaar ervaring als kastelein van De Beyerd

Voordat ze het glas heffen op dit bijzondere jubileum, discussiëren ze met een aantal prominenten over de toekomst van de Beyerd en het bruin café in het algemeen. De reden is dat het bruine café inmiddels een bedreigde soort is. Steeds meer collega’s stoppen of wijzigen hun koers door bijvoorbeeld eten een steeds belangrijker functie te geven in hun café.

Twee keer winnaar Café Top 100

De Beyerd

Mikel en Orson de Jongh.

‘Dit is me een café zeg !’  Een uitspraak van een jurylid dat café, restaurant, brouwerij De Beyerd bezocht voor de Misset Horeca Café Top 100 in 2010. Voor de tweede keer eindigt de Beyerd in deze verkiezing op nummer 1. In 1995 gebeurt dat onder leiding van vader Piet. In 2010 lukt het zonen Mikel en Orson opnieuw de eerste positie in caféland te bekleden.

De Beyerd is veel meer dan alleen café. Het is een veelzijdig horecabedrijf met een familietraditie sinds 1838. Van oudsher heeft het altijd de functie van café gehad, sinds 1992 uitgebreid met een bier- specialiteitenrestaurant en in 2004 met een eigen huisbrouwerij.

De bruine kroeg

Café de Beyerd is een typisch bruin café. Er komt een gevarieerd publiek dat samen met een vertrouwd gezicht achter de bar zorgt voor de bijzondere Beyerdsfeer. De stamgasten worden herkend en het bedienend personeel weet wat de gasten drinken. Op 1 september wordt onder leiding van Hans Steenbergen en onder het genot van een goed glas bier gesproken over de toekomst van het originele bruine café.

 

Reageer op dit artikel