nieuws

Canadese Kaitlyn Stewart Beste Bartender ter wereld

Café 1282

Bartender Kaitlyn Stewart uit Canada, is uitgeroepen tot ’s werelds beste bartender tijdens de internationale cocktailcompetitie World Class Bartender of the Year 2017, in Mexico City.

Canadese Kaitlyn Stewart Beste Bartender ter wereld

De World Class Competitie is ’s werelds grootste bartending wedstrijd met meer dan 10.000 bartenders uit 55 verschillende landen. Na de regionale competities gewonnen te hebben, verzamelden de 55 finalisten op zondag 20 augustus in Mexico City om het tegen elkaar op te nemen.

Cocktails aan hand van culinaire technieken

De uiteindelijke vier finalisten namen het tegen elkaar op tijdens de battle in de Lucha Libre ring. Dit resulteerde in een ware nek-aan-nek race waarbij ze hun versie van de classic cocktail moesten creëren. Stewart overleefde de spanning tijdens de Heat of the Moment Challenge, waar de finalisten de opdracht kregen om te tonen hoe ze grenzen kunnen verleggen in cocktail making, aan de hand van de beste culinaire technieken.

Ultimate Green Cocktail

Aangezien er wereldwijd steeds meer milieubewustzijn heerst, was er ook de Mex ECO Challenge waar de bartenders konden laten Bartender-Kaitlyn-Stewartzien hoe zij nieuwe manieren zoeken om The Ultimate Green Cocktail te creëren. Volgens de jury presteerden alle finalisten buitengewoon. Stewart stak echter ‘met kop en schouders boven alle anderen uit’.

Brand Ambassador

De Canadese mag het komend jaar als Diageo Reserve Brand Ambassador de wereld rond te reizen. Daar zal ze op maat gemaakte cocktails te creëren op verafgelegen locaties en jureren tijdens andere competities.

Reageer op dit artikel