nieuws

Beste Wijnbar van Nederland 2017: stemmen

Café 1781

De vierde editie van de verkiezing Wine bar of the Year is gestart. De verkiezing start met een  algemene stemronde en daarna gaat de vakjury op pad om een opvolger te zoeken voor VinVin in Utrecht – de winnaar van 2015.

Beste Wijnbar van Nederland 2017: stemmen

In 2014 ging Wijncafé Lefebvre in Utrecht er met de titel  Beste Wijnbar vandoor, gevolgd door Bouzy Wine & Food in Den Haag in 2015.

Tijdens de vierde editie gaan meer dan 130 wijnbars door heel Nederland de strijd met elkaar aan. Traditiegetrouw start de competitie met een stemronde. Van 10 augustus tot 30 september kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete wijn bar (voorselectie gemaakt).

Wijnbars zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. In elke stad, op elke hoek vind je wel een wijnbar. In 2014 startte wine-bars.nl de competitie ‘Wine bar of the Year’.

Duizenden wijnfanaten brengen jaarlijks hun stem uit en kiezen zo hun favoriete wijnbar. In 2014 ging Wijncafé Lefebvre in Utrecht er met de titel vandoor, gevolgd door Bouzy Wine & Food in Den Haag in 2015 en vorig jaar mocht VinVin in Utrecht zich Wine Bar of the Year 2016 noemen.

15 wijnbars naar de tweede ronde

Het publiek kiest uiteindelijk 6 van de 15 wijnbars die doorgaan naar de tweede ronde. De vakjury benoemt er nog eens zes en drie zaken worden door de wijnbars zelf gekozen waarbij ze niet op zichzelf mogen stemmen.
De vakjury zal alle 15 zaken onaangekondigd bezoeken en de wijnbars op verschillende vlakken beoordelen en uiteindelijk een winnaar kiezen.

Vakjury

De vakjury staat onder leiding van Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van Winelife magazine. De andere juryleden zijn: Robert Verhoeven (Pitch PR), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en Specialbite), Ron Vermeulen (hospitality expert) en Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin).

Leestips:

Finalisten wijnbar van het jaar 2016

Op stap met jury wijnbar van het jaar

Bouzy Wijnbar van het Jaar 2015

Reageer op dit artikel