nieuws

Britse toezichthouder akkoord met pubdeal Heineken

Café 959

De Britse concurrentiewaakhond CMA heeft zijn goedkeuring gegeven voor de overname van de Britse pubs van Punch Taverns door Heineken. De concessies waartoe de brouwer bereid is om zorgen weg te nemen zijn voldoende, en een dieper onderzoek is niet nodig.

Britse toezichthouder akkoord met pubdeal Heineken

Heineken trekt 305 miljoen pond (347 miljoen euro) uit voor de circa 1900 pubs van Punch. Eerder al had de waakhond laten weten dat toegezegde maatregelen waarschijnlijk voldoende waren. De toezichthouder had 33 locaties gevonden waar de concurrentie tussen cafés door de deal in het geding zou komen.

Heineken in top-3 kroegenuitbaters

De Nederlandse brouwer heeft vervolgens voorstellen ingediend om de pubs waarvoor dat geldt te verkopen. Nu is het al eigenaar van meer dan duizend kroegen in Groot-Brittannië onder de noemer Star Pubs & Bars. De nieuwe zaken worden geïntegreerd in dat merk. Met de overname wordt Heineken de op twee na grootste kroeguitbater in het land.

Reageer op dit artikel