nieuws

Catz Dry Gin valt in de prijzen bij Londense Global Gin Masters 2017

Café 1222

De Nederlandse Catz Dry Gin heeft de hoogste onderscheiding, die van ‘Master’, behaald tijdens de Global Gin Masters 2017 in Londen.

Catz Dry Gin valt in de prijzen bij Londense Global Gin Masters 2017

De Global Gin Masters is een internationale competitie, waarin diverse categorieën gin worden beoordeeld door een vakkundige jury. In de categorie ‘London Dry Gin’ kreeg Catz Dry Gin de ‘Master’-medaille, een classificatie die nog boven de gouden medailles is geplaatst.

Trots

Sjef Molenaar, Dick Kraak en Tom Jongen, die alle drie hun sporen hebben verdiend in de wereld van de spirits en vorig jaar hun eigen Catz Dry Gin ontwikkelden, zijn bijzonder trots op deze eervolle titel. ‘De jury omschreef onze gin als divine’, aldus de drie mannen. Onlangs won Catz Dry Gin ook al dubbel goud bij de China Wine & Spirits Awards 2017 in Hongkong.

Catz Dry Gin in de horeca

Een toenemend aantal mixologists en bartenders neemt deze Nederlandse gin in hun assortiment op. Catz Dry Gin is een nieuwe gin, die een oud-Hollands merk weer tot leven wekt en wordt gedistilleerd door één van de oudste familiedistilleerderijen van Nederland. Traditie en vakmanschap staan voorop bij dit bedrijf dat als één van de weinigen het predicaat ‘World Class Distillery’ mag dragen. Al ruim 225 jaar wordt in de distilleerderij te Schiedam in kleine koperen potstills de basis voor hun jenevers en andere spirits gedistilleerd.

In de overvolle ginmarkt zijn de makers in hun motto (‘We believe the world’s best tasting gin’) – wederom – gesterkt door deze uitslag van de Global Gin Masters.

Reageer op dit artikel