nieuws

De Kopstootbar start bijzonder concept en heropent in nieuw jasje

Café 991

Het is alweer een jaar geleden dat de Kopstootbar zijn deuren opende aan het Leidseplein in Amsterdam. Nadat dit vorig weekend feestelijk is gevierd, is de bar even gesloten geweest om een aantal kleine aanpassingen te realiseren. Sinds vorige week is de Kopstootbar weer met een nieuwe, frisse look heropend.

De Kopstootbar start bijzonder concept en heropent in nieuw jasje

De Kopstootbar is zelf ooit begonnen als een Pop Up bar aan de Zeedijk. Daarom leek het de ondernemers gepast om eenzelfde soort idee in hun eigen keuken neer te zetten. Zo geven zij de kans aan beginnende horecaconcepten om een aantal weken de keuken in de Kopstootbar over te nemen. Momenteel verzorgt Zwart Amsterdam het menu van de bar en mag Fastfoody het stokje overnemen voor de 2e helft van augustus. Píta van Hidde Vloemans en de Meal Makers zijn de voorgaande weken aan de beurt geweest.

Likje verf

De bar is even gesloten geweest om de muren van een ander kleurtje te voorzien en het interieur een beetje aan te passen. Zo zijn de muren nu roze en staan er onder andere veel meer planten in de zaak. Op een missie om het muffige imago van jenever los te laten, schenken ze bij de Kopstootbar niet alleen het eigen Amsterdamse jenevermerk Jajem, maar ook internationale ‘kopstootjes’. Uiteraard is er ook nog steeds een cocktailkaart met jenever als hoofdingrediënt.

Concept

Het concept begon op de Zeedijk waar oprichters Maarten de Vries, Jamie van der Will en Sunny Bakhtiar besloten om een oude spirit nieuw leven in te blazen: Jajem. Met trots gestookt en gerealiseerd in de hoofdstad, heeft de jenever een sterk Amsterdams imago. De pop-up bar op de wallen was aanvankelijk een logische thuisbasis van het nieuwe merk. De Kopstootbar werd een jaar geleden in hartje centrum voortgezet, naast de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Reageer op dit artikel