nieuws

Iconisch Haags café Huppel The Pub viert 40-jarig jubileum

Café 2629

Het iconische Huppel The Pub bestaat dit jaar veertig jaar. Het café in het Haagse Hofkwartier viert dat met diverse activiteiten en de lancering van een eigen, Nederlandse, single malt whisky.

Iconisch Haags café Huppel The Pub viert 40-jarig jubileum

Café Huppel The Pub is al veertig jaar een begrip in het Haagse Hofkwartier. De zaak van ondernemers Jeroen van Beek en Eline van Urk Dam werd in 2015 uitgeroepen tot Beste Whiskyhorecagelegenheid van Nederland. Daarnaast stond het ’t afgelopen jaar op plek 21 van de Café Top 100.

Pub met 150 soorten whisky

Huppel The Pub heeft kent een flink assortiment speciaalbieren, waaronder het eigen bier Hupp-Ale, gebrouwen door de Haagse brouwerij Kompaan Bier. Daarnaast zijn er bij het café in de Oude Molstraat ook 150 soorten malt whisky te verkrijgen. Ter ere van het 40-jarig jubileum lanceert Huppel nu haar eigen whisky.

Eén vat eigen whisky

‘Na eindeloos proeven hebben we ons eigen vat geselecteerd en gebotteld’, vertellen de ondernemers. ‘Het is een geturfde whisky geworden van Nederlandse bodem en omdat hij zo lekker is hebben we direct het hele vat gekocht en zodoende is deze drank nergens anders te verkrijgen, dus op is op.

Activiteiten: van rondvaart tot proeverijen

Naast de lancering van de eigen single malt whisky wordt er ook een rondvaart met de Ooievaart (20 augustus) georganiseerd en een bierproeverij met biersommelier Arvid Bergström (21 augustus). De rest van de week is er een whiskyproeverij met de introductie van de eigen whisky (22 augustus), een rondleiding bij klooster en brouwerij de Haagsche Broeder (23 augustus) en een tap takeover van Kompaan (24 augustus).

Reageer op dit artikel