nieuws

Jameson blijft succesverhaal door stijgende populariteit klassieke cocktails

Café 882

Jameson blijft een succesverhaal voor drankenconcern Pernod Ricard. Voor het achtste jaar op rij werd er meer whiskey van het merk verkocht. Dat succes is mede reden voor het bedrijf om de verwachtingen voor het nieuwe boekjaar op te voeren.

Jameson blijft succesverhaal door stijgende populariteit klassieke cocktails

De verkoopplus van Jameson zit hem volgens het drankenconcern onder meer in de stijgende populariteit van klassieke cocktails. Het merk zag zijn verkopen met 15 procent stijgen. Pernod Ricard sloot het gebroken boekjaar 2016-2017 af met een omzet van ruim 9 miljard euro. Op eigen kracht vielen de opbrengsten 3,6 procent hoger uit. De winst steeg met circa 13 procent tot bijna 1,4 miljard euro.

Tegenwind India

Voor het lopende boekjaar voorziet het bedrijf een omzetgroei van 3 procent tot 5 procent. Wel krijgt het bedrijf waarschijnlijk te maken met tegenwind in India. Daar gaan de belastingen omhoog en wordt het verkopen van alcohol nabij snelwegen aan banden gelegd.

Lees hier meer over whisky

Reageer op dit artikel