nieuws

Robèr Willemsen neemt café De Pui Rotterdam over

Café 2294

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN en eigenaar van twee horecabedrijven, heeft een derde bedrijf gekocht. Naast Melief Bender in Rotterdam en Muller & Co in Berkel & Rodenrijs is hij nu ook eigenaar van Café De Pui in Rotterdam-Kralingen.

Robèr Willemsen neemt café De Pui Rotterdam over
Robèr Willemsen, voorzitter KHN.

Robèr Willemsen koopt De Pui van Jaap Brantenaar (59) die er 22 jaar eigenaar van was. Brantenaar gaat zich toeleggen op zijn andere bedrijf: High Street in de Hoogstraat in Rotterdam. Komend weekend krijgt Willemsen de sleutel.

Maandag 4 september 2017 sluit het café voor een grote verbouwing. ‘De vloer wordt vervangen, dus de bar moet er ook uit. Daarnaast wordt alle elektra vernieuwd. Ook wordt de gevel gereinigd. Over 2,5 tot 3 maanden heropenen we als Proeflokaal de Pui. Gasten zullen De Pui zoals het nu is, zeker nog herkennen, bijvoorbeeld aan het plafond dat bestaat uit platenhoezen. Ook de verhoging blijft, deze verplaatsen we alleen naar achteren.’

Gezicht van de zaak wordt Maurits Loevendie, iemand uit het huidige team van Willemsen. Loevendie wordt na de heropening bijgestaan door twee andere teamleden en Willemsen vult het personeelsbestand aan met studenten. Hij zegt daar geen problemen mee te hebben, ook niet voor Melief of Muller. ‘Voor mensen in de keuken is het lastiger, dat merk ik. Maar je moet ook een beetje lief zijn voor je medewerkers. Dan zijn ze dat ook voor jou.’

Leestip
Groot interview met Robèr Willemsen

Proeflokaal De Pui

Wat assortiment betreft vult Rober Willemsen de bieren en speciaalbieren aan met en breed assortiment jenevers. Ook krijgt De Pui een kleine cafekaart met kleine gerechtjes van lokale leveranciers. ‘Geen ingewikkelde dingen. De voorbereidingen doen we bij Muller & Co in de keuken, de rest kan de bediening van De Pui doen. We gaan planken met hapjes serveren.’

Brantenaar heeft de zaak niet zomaar aan Willemsen overgedaan. ‘Als iemand er een sishalounge van had willen maken, had ik hoogstwaarschijnlijk niet verkocht.’

De Pui bevindt zich in een karakteristiek hoekpand in hartje Kralingen aan de Oostzeedijk. Voor iedereen herkenbaar aan onze rode markiezen. Het verkoopoppervlak binnen is 80 tot 85 vierkante meter, op het terras kunnen 50 tot 60 gasten plaatsnemen, zo schat Wilemsen in. Het vastgoed is niet in handen van een brouwer maar van Treijtel.

>>> Meer over Rober Willemsen op Misset Horeca

Reageer op dit artikel