nieuws

Nederlandse bierbrouwers winnen negen medailles op European Beer Star

Café 2017

Drie keer goud, twee keer zilver en vier keer brons. Dat is de buit die zes Nederlandse bierbrouwers wisten binnen te halen tijdens de European Beer Star in München. La Trappe van De Koningshoeve ging zelfs met twee keer goud naar huis.

Nederlandse bierbrouwers winnen negen medailles op European Beer Star
Tweemaal zilver voor Lindeboom.

De European Beer Star is een prestigieuze bieronderscheiding in Europa en een van de belangrijkste en meest uitdagende competities wereldwijd. Meer dan 2150 bieren, uit 46 landen, namen deel dit jaar. Alle bieren worden beoordeeld op de kleur, de geur, het aromatisch profiel, de algehele indruk én bovenal de smaak. De jury van deze 14e editie bestond uit 133 bierkenners uit 26 landen.

Twee keer goud voor De Koningshoeve

Zes Nederlandse bierbrouwers vielen met in totaal negen bieren in de prijzen. De hoogste eer was er voor De Koningshoeve. De La Trappe won twee gouden medailles. De Blond in de categorie Belgian Style Blond Ale en de Dubbel in de categorie Belgian Style Dubbel. De Grand Prestige van Hertog Jan werd ook onderscheiden met goud; in de categorie Belgian Style Strong Ale. Met haar Bockbier won Hertog Jan overigens ook nog brons in de categorie German Style Dunkle Bock.

Ook prijzen voor grote bierbrouwers

Ook voor de Limburgse Lindeboom Brouwerij was er waardering. Liefst twee zilveren medailles nam het mee naar huis. Gouverneur Blond werd voor het tweede jaar op rij tweede (in 2015 eerste) in de categorie Belgian Style Blond Ale. Het Venloosch Alt kreeg zilver in de categorie Düsseldorf Style Alt Bier. Ook het Haarlemse Jopen mocht met een medaille naar huis. Brons voor Mooie Nel in de categorie Traditional IPA. Tot slot vielen ook twee grote brouwerijen in de prijzen: Heineken 0.0 won brons in de categorie Non Alcoholic Bottom Fermented en Krachtig Kanon van Grolsch werd derde in de categorie Ultra Strong Beer.

De onderscheiden bierbrouwers uit Nederland

Bier                                     Brouwer                           Categorie                              Medaille

La Trappe Blond             De Koningshoeve           Belgian Style Blond Ale                 Goud
La Trappe Dubbel          De Koningshoeve           Belgian Style Dubbel                      Goud
Grand Prestige                Hertog Jan                       Belgian Style Strong Ale               Goud
Venloosch Alt                  Lindeboom                      Düsseldorf Style Alt Bier                Zilver
Gouverneur Blond         Lindeboom                       Belgian Style Blond Ale                 Zilver
Bockbier                           Hertog Jan                      German Style Dunkle Bock           Brons
Mooie Nel                         Jopen                               Traditional India Pale Ale             Brons
Krachtig Kanon               Grolsch                            Ultra Strong Beer                            Brons
Heineken 0.0                   Heineken                        Non Alcoholic (bottom ferm.)      Brons

Alle winnende bieren zijn hier te bekijken.

Reageer op dit artikel