nieuws

Nieuw bockbier Oedipus geïnspireerd door ‘simpele boerenleven’

Café 1566

De Amsterdamse bierbrouwer Oedipus komt met een nieuw bockbier. Het gaat hier om de eerste in een serie samenwerkingen met de Amsterdamse kunstgalerie Torch. Kunstenaar Philip Akkerman inspireerde de bierbrouwer voor hun nieuwe bier.

Nieuw bockbier Oedipus geïnspireerd door ‘simpele boerenleven’

Philip Akkerman ontwierp drie verschillende bierlabels die doen denken aan het label van een verfijnde Bordeaux wijn. Bier is een landbouwproduct en Akkerman was gecharmeerd door het simpele boerenleven dat daar aan ten grondslag ligt. In de samenwerking met Oedipus wilde beide partijen dit ‘nuchter’ Hollands gevoel met een klassieke look verbinden.

‘Bockbier; oer-Nederlandse bierstijl’

Het werd dus een bock, wat wordt gezien als een ‘oer’ Nederlandse bierstijl. Oedipus heeft zich eerder gewaagd aan varianten van een bockbier, maar dit keer wilde de Amsterdamse brouwer een solide versie maken binnen de stijl. Zo is er een aantal gekleurde mouten toegevoegd om een rijke, toasty smaak te creëren, met lichte karamel en chocolade tonen. Met subtiele late en drooghop toevoegingen, heeft het bier nog een extra bloemige en kruidige kick meegegeven.

Reageer op dit artikel