nieuws

Ondernemers willen Utrechts buurtcafé Willem crowdfunden

Café 2067

Nieuw leven voor het buurtcafé. De Utrechtse ondernemers Gerbert-Jan De Vente en Jasper Stekelenburg willen deze rol gaan vervullen in Tuinwijk, met het nieuwe buurtcafé Willem. Om dit te financieren wil het duo vóór 15 september €150.000 hebben opgehaald.

Ondernemers willen Utrechts buurtcafé Willem crowdfunden

Horeca buiten de binnenstad is in steden als Amsterdam, Den Haag en Utrecht een opkomend fenomeen. Steeds meer horeca openen in wijken en willen hier een buurtfunctie innemen voor de bewoners. In de Utrechtse Tuinwijk ontbreekt het buurtcafé als ontmoetingsplek nog, vinden de ondernemers van het nieuwe buurtcafé Willem. ‘Elke wijk moet een café hebben waar je terecht kan voor koffie, lekker eten of een borrel met vrienden. Willem moet zo’n plek worden, waar het altijd gezellig druk is en je lekker kunt genieten’, aldus Stekelenburg. ‘Waar voorganger restaurant Prins 5 dagen alleen ’s avonds open was, zullen wij 7 dagen per week vanaf 11:00 geopend zijn.’

Buurtcafé Willem

Over de naam voor het buurtcafé in Tuinwijk viel niet te twisten. Het opent op de hoek waar het Willem van Noortplein en de Willem van Noortstraat elkaar kruisen. Het wordt een buurtcafé met een kwaliteitskeuken. Ook kan je er terecht voor lunch, borrel en diner en er komt een uitgebreide kaart met speciaalbieren en topwijnen.

Ondernemers uit Utrechtse horeca

De ondernemers zijn geen vreemden in de Utrechtse horecawereld. Gerbert-Jan is eigenaar van het restaurant Tapa Tapa in Zeist en Jasper is al 10 jaar werkzaam als bedrijfsleider van Humphrey’s. Vroeger hadden ze dezelfde bijbaan in een restaurant in de Bilt en daar is de droom om samen een zaak te openen ontstaan.

Crowdfunding: €150.000

Om Willem te kunnen openen is er een crowdfunding gestart op CrowdAboutNow. ‘Crowdfunding past heel goed bij het karakter van Willem. Het wordt een plek waar iedereen uit de buurt samen kan komen, dat willen we dan ook samen met o.a. buurtbewoners Buurtcafé-Willem2opzetten’, aldus de ondernemers. Met de crowdfunding willen zij €150.000,- ophalen voor een nieuwe keuken en de inrichting van het pand. Samen met 80 investeerders hebben zij al ruim €74.000,- opgehaald. De crowdfunding loopt tot 15 september, Willem opent eind september.

Reageer op dit artikel