nieuws

De Bierfabriek brengt bier in fles en plant brouwerij in Rotterdam

Café 1669

De Bierfabriek introduceerde op de Horecava 2018 haar bieren op fles. Daarnaast hebben eigenaren Harm van Deuren en Ronald Bolhuis grote plannen voor een brouwerij in Rotterdam. ‘We maken langzaam de omslag van een horecaconcept met een brouwerij, naar een brouwerij met een horecaconcept.’

De Bierfabriek brengt bier in fles en plant brouwerij in Rotterdam

De Bierfabriek is voor het derde jaar op rij aanwezig met haar pop-up-restaurant op de Horecava. Dit jaar introduceerde het geesteskind van ondernemers Ronald Bolhuis en Harm van Deuren haar bieren op fles. De Bianco (blond), Rosso (red ale) en de Nero (porter) waren tot nu toe alleen op fust te verkrijgen.

Van horecaconcept naar brouwerij

Volgens Ronald Bolhuis past de zet in het pad dat de onderneming is ingeslagen: ‘We waren natuurlijk een horecaconcept met een brouwerij. Nu gaan we de flessen aan slijterijen en horeca leveren.’ Het bier dat in de flessen gaat wordt gebrouwen in Sittard. ‘We wilden eerst op onze eigen locatie brouwen, maar het is beter om daar waar we bottelen ook te brouwen. Van een horecaconcept met een brouwerij, worden we nu een brouwerij met een horecaconcept’, lacht de ondernemer.

Bekijk ook: Foto’s De Bierfabriek Delft

Zes jaar De Bierfabriek

De BierfabriekHet gaat hard met De Bierfabriek sinds het zes jaar geleden begon. Inmiddels heeft het concept drie horecalocaties waar ook het bier gebrouwen wordt. Delft, Amsterdam en Almere. Daarnaast hebben Van Deuren en Bolhuis grote plannen voor een nieuw concept in Rotterdam. ‘Dat moet echt een flink project worden. We zijn nu in gesprek met een ruimte van zo’n 5000 vierkante meter waar we 20 hectoliter willen brouwen.’ Ter vergelijking: in Delft en Amsterdam, 500 vierkante meter, wordt 5 hectoliter gebrouwen.

Korenbeurs Arnhem

Daarnaast is De Bierfabriek ook in de running voor een plek in de Korenbeurs in Arnhem. Het gebouw dat midden op uitgaansplein De Korenmarkt staat, heeft een wedstrijd uitgeschreven. Van Deuren: ‘Er zijn nog vijf concepten in de running, waaronder wij. We moeten het in maart presenteren.’ Voor de Korenbeurs werkt De Bierfabriek samen met Apollo Hotels, waarmee het ook al in Almere samenwerkt. Van Deuren: ‘We willen op de begane grond met een De Bierfabriek komen en daarboven boutique hotelkamers.’

Reageer op dit artikel