nieuws

Horecava 2018: Tino Martin Nachtburgemeester van Nederland

Café 3730

Tino Martin is verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2018. De Nederlandse zanger kreeg de ‘ambtsketting’ woensdag 10 januari omgehangen tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘MOOI!2018’. Een jaarlijks terugkerend evenement dat georganiseerd wordt door de Horecava 2018 in samenwerking met branchevereniging HorecaBrains.

Horecava 2018: Tino Martin Nachtburgemeester van Nederland

Evenals voorgaande jaren was de Horecava 2018 podium van het feest Mooi!. Dit initiatief van branchevereniging Horecabrains vond woensdag 10 januari plaats in Zuid-Pool op de Horecava. Tino Martin kreeg door zijn oud-werkgever Rene Bogaart en presentator Jeroen Post de ambtsketen omgehangen. De zanger neemt hiermee het stokje over van André Hazes junior.

Lees ook: Lange Frans verkozen tot Nachtburgemeester 2016

Betrokkenheid bij de horeca

De Nachtburgemeester is een ambassadeur voor de horeca en het nachtleven en wordt jaarlijks gekozen door de Nederlandse horeca. De jury verkoos Tino Martin omdat hij zichzelf in korte tijd tot een van de meeste geboekte artiesten van Nederland heeft opgewerkt. Daarnaast werd hij geroemd voor zijn tomeloze energie, zijn positiviteit en zijn betrokkenheid bij de horeca. ‘Als klap op de vuurpijl verkocht hij in 2017 ook het Ziggo Dome uit.’

Lees ook: Gerard Joling verkozen tot Nachtburgemeester 2015

Jody Bernal, Horecava 2018, Horecabrains, Positivo Award, Mooi!2018Horecava 2018 Positivo Award

Als kersverse Nachtburgemeester reikte Tino Martin als eerste officiële daad de Positivo Award uit aan Jody Bernal. De zanger/dj maakte afgelopen jaar een comeback met zijn nummer ‘La Colegiala’. De Positivo Award zet een persoon, groep of organisatie die werkzaam is in de horeca in het zonnetje. Het feest Mooi!2018 is de officiële aftrap van de Caféweek, die plaatsvindt van 20 tot 25 maart 2018.

Reageer op dit artikel