nieuws

Bavaria overhandigt 170.000 handtekeningen in Den Haag voor Carnavalvrij

Café 728

Bierbrouwer Bavaria is met een grote carnavalsstoet naar Den Haag gereden voor haar actie Carnavalvrij. Ambassadeur Björn van der Doelen overhandigde ruim 170.000 handtekeningen met een dikke knipoog aan VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. De Brabantse bierbrouwer werpt zich daarmee op als pleitbezorger voor officiële erkenning van carnaval – en daarmee vrij voor carnavalvierend Nederland.

Bavaria overhandigt 170.000 handtekeningen in Den Haag voor Carnavalvrij

De petitie #carnavalvrij werd massaal ondertekend en daarmee hebben carnavalliefhebbers volgens de brouwer laten zien hoezeer het feest leeft. Met een stoet van bijna 200 carnavalsfans trok Bavaria daarom van Lieshout naar Den Haag om de ruim 170.000 handtekeningen te overhandigen. Dat werd gedaan door muzikant en oud-profvoetballer Björn van der Doelen, die als de Brabantse Che Guevara – Sjefke Vaeren- ambassadeur van de actie is.

Lees ook: Tips voor ondernemers over Carnaval

‘Carnavalvrij breed gedragen’

‘Het enorme succes van #carnavalvrij laat zien dat dit feest breed wordt gedragen’, aldus Florent Renders, marketeer bij Bavaria. ‘We strijden voor erkenning van carnaval als officieel feest, gericht op álle carnavalsliefhebbers. Hun overweldigende enthousiasme heeft ertoe geleid dat we met een knipoog de aandacht op de politiek konden vestigen. De hoge heren in Den Haag kunnen hier niet meer omheen en moeten het nu wel bespreken in de Tweede Kamer’, zegt Van der Doelen.

Lees ook: meer over carnaval en horeca

Handtekeningen inzamelen tot dinsdagavondCarnavalvrij Bavaria

Mensen kunnen Sjefke nog steunen tot dinsdagavond 13 februari 00.00 uur via carnavalvrij.nl. ‘Na carnaval maken we de eindstand bekend. Maar wat er ook gebeurt, Bavaria blijft carnaval omarmen. Laat het enthousiasme de komende dagen vooral doorklinken in de carnavals- dorpen en steden. We bedanken alle carnavalsfans voor hun steun en wensen hen vooral een heel mooie carnaval en vastelaovend toe’, besluit Renders.

 

Reageer op dit artikel