nieuws

Januari: relatief meeste faillissementen horeca

Café 943

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gestegen. In januari zijn er vijf bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Relatief waren de meeste faillissementen in de horeca.

Januari: relatief meeste faillissementen horeca

Relatief gezien werden er in januari de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca, merkt het statistiekbureau op. De meeste faillissementen werden in de eerste maand van het jaar uitgesproken in de handel. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

Lees ook: ‘Beperk recht schuldeiser bij faillissement

Dalende trend faillissementen

Dalingen en stijgingen van het aantal faillissementen kunnen Faillissementen horecaelkaar snel opvolgen. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2017 het laagste niveau sinds 2001.

Lees ook: Faillissementen  hotels & recreatie

Daarna wisselden stijgingen en dalingen elkaar af. In december en januari nam het aantal faillissementen dus iets toe, maar de laatste tien maanden is de ontwikkeling van het aantal faillissementen volgens het CBS min of meer stabiel.

Reageer op dit artikel