nieuws

Nederlands kampioenschap blind wijn proeven

Café 3756

Wijnschrijver Fred Nijhuis zoekt een team dat Nederland kan vertegenwoordigen op het internationale kampioenschap blind proeven van wijn. Nijhuis organiseert hierom in het Kurhaus in Scheveningen de Wijnacademie Proef Competitie als NK blind wijn proeven.

Nederlands kampioenschap blind wijn proeven

Fred Nijhuis organiseert het NK Blind wijn proeven om een team af te vaardigen naar de internationale finale van het Franse wijnmagazine La Revue du Vin de France (RVF). Dit magazine organiseert al enkele jaren de internationale blindproefwedstrijd ‘World Blind Tasting Championship’.

De Nederlandse voorronde is op 27 mei 2018 in het Kurhaus in Scheveningen. Het team dat naar Frankrijk mag, ontvangt niet alleen een trofee maar ook een geldbedrag van duizend euro. Organisator is Fred Nijhuisblind proeven wijn

Twaalf wijnen blind proeven

Tijdens deze bijeenkomst moeten teams van vier proevers – eventueel aangevuld met een coach – de samenstelling, herkomst, producent en de jaargang van twaalf wijnen (zes witte, zes rode droog of zoet en/of versterkt) determineren. Per aspect zijn er punten te verdienen. Van de wijnen komen er vier uit Frankrijk en acht uit andere wijnlanden. De coach mag zelf niet meeproeven, maar mag wel adviseren.

Voor elke wijn krijgen de proevers twaalf minuten de tijd en zijn er maximaal 25 punten te behalen. Het beste team gaat naar de finale op 12 en 13 oktober 2018 in Chateau Saint-Pierre de Serjac in Puissalicon (FR). Naar verwachting komen hier teams uit meer dan 20 landen samen.

Fred Nijhuis

Voor het volledige reglement en inschrijven, kun je mailen met organisator Fred Nijhuis, Fred@fred-nijhuis.nl.

MEER LEZEN OVER WIJN OP MISSET HORECA?

HOE MAAK JE EEN WIJNKAART?

Reageer op dit artikel