Brouwersnös opent 28 september deuren in Groenlo

Brouwersnös opent 28 september deuren in Groenlo
De Villa tijdens de verbouwing. 28 september is hij klaar voor gebruik.

Brouwersnös, de nieuwe bierbrouwerij in Groenlo, opent  vrijdag 28 september haar deuren. De brouwerij is mede een initiatief van Frans en Andries De Groen, van de bekende Grolsch-familie.

Brouwersnös is nauw verboden met een collega-brouwerij. Bierbrouwer Grolsch sloot in 2004 de brouwerij in het Achterhoekse Groenlo en opende een nieuwe brouwerij in Enschede. Frans en Andries de Groen waren destijds grootaandeelhouders van Grolsch, maar de familie De Groen verkocht enkele jaren later hun aandelen aan SABMiller.

Na de verkoop hebben de neven Andries en Frans de Groen, met lokale partners, kleine brouwerijen voor speciale bieren opgericht in de VS, Duitsland en België. Op 28 september wordt in deze keten een vierde brouwerij geopend, aan de rand van het terrein waar tot 2004 de Groenlose brouwerij van Grolsch stond en nu een woonwijk is gerealiseerd.

Brouwersnös op traditionele plek

In de monumentale Villa Adriana,aan de Grolse gracht, hebben meerdere generaties de Groen gewoond. De eerste bewoner was Theo de Groen, oprichter van Grolsch. De achter-achterklein zoons zetten derhalve hun bierige traditie weer voort op deze historische familie plek.

De opening, vrijdag 28 september, wordt verricht door Jos Oostendorp (directeur Brouwersnös), Frans en Andries de Groen, burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre en oud-minister Henk Kamp die het grootste deel van zijn leven in de Achterhoek heeft gewoond en gewerkt,