Jeroen van den Broek, die De Toren runt samen met zijn vrouw Mieke, dankt de goede prestatie allereerst aan de eenheid binnen het bedrijf. 'We hebben één team met één taak, we doen alles samen en helpen elkaar aan alle kanten. Er bij ons geen strijd tussen de witte en zwarte brigade. Bediening en keuken, voor en achter, dat is bij ons één geheel.'
Gelukkige medewerkers
Volgens leidinggevende Jehan Langenhuijsen doet het bedrijf veel om alle medewerkers enthousiast te maken. 'Beleving is belangrijk, en dat brengen we over op de medewerkers, zodat zij zich ook gelukkig voelen en zich kunnen ontplooien. Het is topsport, elke keer moet je de wedstrijd winnen. En hoe beter je presteert, hoe leuker het wordt.'
Hoger niveau
De Toren heeft zes jaar geleden bewust ingezet op een uitgebreidere menukaart, vertelt chef-kok Mark Janssens. Ook daar onderscheid de nummer 2 van 2018 zich mee. 'We proberen zoveel mogelijk zelf te maken, dat is wel uniek. De ravioli is bijvoorbeeld geweldig. We willen De Toren naar een hoger niveau te tillen met ons menu, maar we willen wel onze gasten behouden die we nu hebben. Het is een café en eetcafé in één. Het gaat in elkaar op, dat maakt ons concept sterk. Eerst lekker eten, daarna gezellig borrelen.'
Het uiteindelijke doel is mensen gelukkig naar huis te laten gaan, zegt leidinggevende Jet van Gerwen. 'Daarom noemen we onszelf het gelukkigste café van Nederland.'