Willem Tieleman opent nieuwe zaak Publiek in Rotterdam

Willem Tieleman opent nieuwe zaak Publiek in Rotterdam
Meer foto's onder het bericht.

Willem Tieleman, eigenaar van de Euromast en van de Jamie's Italian-restaurants in Rotterdam en Den Haag, heeft aan het Weena in Rotterdam een nieuwe zaak geopend. Publiek. Tieleman is samen met Souad el Hamdaoui eigenaar.

Voorheen zat op deze locatie – Hoek Weena en Karel Doormanstraat - de pop-up Jaimie’s Diner – ook van Willem Tieleman - met hamburgers op de kaart. Publiek serveert haar gasten ontbijt, koffie, lunch en diner. Door de week is Publiek open van 8 tot 22 uur. In het weekend van 12 tot 22 uur.

Café-restaurant Publiek heeft een tijdloze ietwat klassieke uitstraling en een relatief kleine menukaart. Tieleman geeft aan dat deze wel regelmatig wisselt. Tieleman: ‘Het zijn smaakvolle no-nonsense gerechten. Soms met een eigenwijze twist. Puurheid van ingrediënten en het seizoen zijn leidend.’

De dochter van Willem Tieleman, Loesje, opende in 2018 Louise Petit Restaurant aan de Veerhaven in Rotterdam. De voormalige zakenpartner van Willem Tieleman – zijn broer Aryan – heeft ook horecabedrijven in de stad.

Publiek Rotterdam