video

Barista workshop: Varianten

Café

De Amerikaanse belevenisgoeroe Joe Pine (foto) komt naar Nederland. Op uitnodiging van de HSMAI (Hospitality Sales & Marketing Association International) geeft Pine op woensdag 12 mei tijdens een HSMAI-symposium in het congrescentrum in Amstelveen een lezing over het onderwerp beleveniseconomie.

Pine is co-auteur van het vermaarde boek The Experience Economy en zal in Amstelveen ingaan op het gegeven dat de klant in het nieuwe economische tijdperk méér wil dan een product.

De klant is volgens Pine bereid te betalen voor een belevenis. Ondernemingen vormen steeds vaker de podia voor het creëren van die belevenis: een gedenkwaardige gebeurtenis, waar de klant een warm gevoel bij krijgt, een gebeurtenis waarvoor hij, afhankelijk van de waarde, bereid is behoorlijk in de buidel te tasten. Pine zal zijn verhaal met tal van voorbeelden toelichten en onder meer duidelijk maken waarom een kop koffie in café Florian op het San Marcoplein in Venetië meer kost dan in een eenvoudige coffeeshop of thuis op de bank.

Het symposium, dat om 10.00 uur begint, kost 195 euro. Leden van de HSMAI en van EventPlatform Nederland krijgen korting. Meer informatie en aanmeldingen: HSMAI-secretariaat, telefoon (023) 569 40 72. Internet: www.hsmai.nl. Op de site is ook de complete biografie van Joe Pine te vinden.

Video

Reageer op dit artikel