video

Slush Puppy met koffie

Café

De 20-jarige student Pepijn Verburg is winnaar geworden van de Misset Horeca Kennistest. De razendsnelle student bleef Gea van Klompenburg van de Hoger Hotelschool in Leeuwarden met één seconden voor. Binnenkort overhandigt hoofdredacteur Hans Steenbergen van Misset Horeca een cheque ter waarde van € 2.500,- aan de winnaar.

Slush Puppy met koffie

‘Heel tof man’. De eerste reactie van Pepijn in de pauze van zijn werk bij grand café Bolsjoi in Goes is er een van enorme blijdschap. Tussen de juichkreten van collega’s door gaf de winnaar toe dat hij de laatste week behoorlijk nerveus was geworden van de oprukkende concurrent Gea van Klompenburg. ‘Woensdagmiddag om 15.00 uur las ik het bericht dat Gea en ik samen op één stonden. Ik ben toen snel achter mijn pc gekropen en heb mijn snelste tijd aangescherpt.’.

Pepijn: ‘Op het laatst werd de test een soort obsessie. Ik moest op nummer één blijven. Toen ik begin maart startte met de test, nam ik deel op mijn kennis te verbeteren. Later ging het mij alleen nog maar op het geld. Ik heb enorm vaak de test gespeeld. Daarom werd het voor mij een herkenningstest in plaats van een kennistest.’

Pepijn stond vanaf het eerste tussenklassement begin maart op de eerste plaats. De dominante rol in de kennistest was beduidend minder saai dat het wellicht klinkt. Vooral de laatste weken steeg de spanning door sterk opzetten van Gea. Twee dagen voor het sluiten van de test stonden de rivalen zelfs op een gedeelte eerste plaats. Enkele uren na publicatie van dit feit op onze site plaatste Verburg een definitieve demarrage.

Hij scherpte zijn toptijd met één seconden aan en kwam uit op de onwaarschijnlijk snelle tijd van zeventien seconden. Gea van Klompenburg blijft achter met lege handen en is licht ontgoocheld. ‘Ik ben een beetje teleurgesteld. Aan de andere kant kan ik mezelf niets verwijten. Ik heb er veel tijd ingestoken en alles aan gedaan. Ik vind het knap van Pepijn, zo’n snelle tijd.’

Xenia is winnaar geworden in de studentenverenigingklasse. De vereniging uit Breda krijgt daarvoor een cheque ter waarde van € 1.750,- uitgereikt. Pepijn Verburg heeft een belangrijke rol gespeeld in de winst van Xenia. Lo Vivat uit Leeuwarden werd tweede, voor Phileas Fogg uit Breda.

Ronald Mulder van ROC Horizoncollege in Heerhugowaard mag zich de slimste docent noemen. Mulder sloeg vorige week toe met een snelle pc, maar moest nog even peentjes zweten afgelopen week. Oud-koploper Hans de Zwaan kwam nog sterk terug, maar bleef met een ultieme poging op woensdagmiddag op één seconden steken. ‘Meester Mulder’ heeft met € 750,- een flink deel van zijn nieuwe computer terugverdiend.

Dat geld niet altijd de drijfveer was om alles uit de kast te halen, bewees de ondernemersklasse in de MH Kennistest. In dit klassement werd gedurende de bijna twee maanden van de test continue van positie gewisseld. Zelfs op de laatste dag gebeurde er veel in het klassement. Om twee minuten over half twaalf in de ochtend, slechts enkele uren voor het sluiten van de test, sloeg Henk Markus van restaurant De Nieuwe Mulderij in Leeuwarden vernietigend toe. Alle vragen goed in 28 seconden. Markus ging daarmee koploper Miké Muizebelt met twee seconden voorbij.

De Misset Horeca Kennistest startte op 1 maart en liep tot en met vrijdag 23 april (15.00 uur). De test werd gespeeld op het internet via www.missethorecakennistest.nl. Daar zijn binnenkort de volledige ranglijsten te vinden.

Eindstand studenten (€ 2.500,-)
1. Pepijn Verburg (IHMSB): 17 vragen goed in 17 seconden
2. Gea van Klompenburg (HHS Leeuwarden): 17 goed in 18 seconden
3. Niels Doodeman (Kennemer College Heemskerk): 17 goed in 38 seconden
Jasper Boekling (Kennemer College Heemskerk): 17 goed in 38 seconden
5. Laura ’t Hart (Kennemer College Heemskerk): 17 goed in 39 seconden

Eindstand studentenverenigingen (€ 1.750,-)
1. Xenia, Breda: gemiddeld 11 vragen goed in 54 seconden
2. Lo Vivat, Leeuwarden: 8 goed in 77 seconden.
3. Phileas Fogg, Breda: 7 goed in 111 seconden.
4. Amphitryon, Maastricht: 7 goed in 124 seconden.
5. La Confrérie, Den Haag: 6 goed in 85 seconden.

Eindstand horecadocenten (€ 750,-)
1. Ronald Mulder van ROC Horizoncollege Heerhugowaard: 17 vragen goed in 20 seconden
2. Hans de Zwaan van het Friesland College in Leeuwarden: 17 goed, 21 seconden
3. Fred Weide van het Kennemer College in Heemskerk: 17 goed, 34 seconden
4. Olaf berkhout van Fontys Hogeschool in Amsterdam: 17 goed, 38 seconden
5. Rolf Döderlein de Win van het Friesland College in Leeuwarden: 17 goed, 40 seconden

Eindstand horecaondernemers
1. Henk Markus, restaurant De Nieuwe Mulderij in Leeuwarden: 17 goed, 28 seconden
2. Miké Muizebelt, Ambiance restaurant / Badhotel Scheveningen: 17 goed, 30 seconden
3. Irene Weide, Eureka, Purmerend: 17 goed in 37 seconden
4. Liesbeth Dieffenbach, Eureka, Purmerend: 17 goed in 38 seconden
5. Sietse Lingsma, visrestaurant Brigantijn in Warten: 17 goed in 39 seconden

Video

Reageer op dit artikel