artikel

Mr. Catering 2000: Bob Hutten

Catering

Voor de eerste keer is een partycateraar uitgeroepen tot mr. Catering. Tijdens een wervelend showspektakel in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam mocht Bob Hutten de Catering Magazine Award 2000 in ontvangst nemen. Frans Knevel, arbo-coördinator bij Albron, won met zijn bake-off snijhulpstuk de CM Innovatietrofee.

Na Hans Cornelis in 1998 (toen cateringmanager bij Van Hecke) en Marcel Hofmeijer in 1999 (toen hoofd restauratieve dienst bij De Losserhof in Losser) was het in 2000 partycateraar Bob Hutten, eigenaar van Hutten Exlusieve Catering uit Veghel, die over de beste papieren bleek te beschikken.

winnaar nummer 2 nummer 3

Bob Hutten Wim Kruithof René Derks
juryrapport: juryrapport: juryrapport:
Hij behoort tot de top in zijn vak

‘Deze man is het; hij heeft het en hij doet het ook nog. Bob Hutten is een man die de top is in zijn vak. Zijn bedrijf is gebaseerd op de productie van een bepaald culinair volume, dat hij de culinaire massa noemt. Dat culinaire product brengt hij vervolgens op een heel bijdetijdse en creatieve manier op de markt. En ook in zijn personeelsbeleid is hij uiterst modern en creatief. En, hij gelooft in indianenverhalen. Dat wil zeggen: hij gelooft in de meest fundamentele menselijke waarden en normen. Voor hem is dat hét uitgangspunt van partycatering.’

Hij denkt en handelt klantgericht

‘Als je tegenwoordig in de institutionele sector een keuken of voedingsdienst leidt dan moet je meer zijn dan een keukendeskundige. Dan moet je ook een hedendaagse manager zijn. En dat is Wim Kruithof. Op en top. Hij kent niet alleen het koksvak, hij heeft ook bewezen dat hij zich staande weet te houden binnen een sterk veranderende organisatie. Hij is uiterst vakbekwaam, zowel in operationele als in beleidsmatige en bestuurlijke zin. Hij denkt en handelt klantgericht zonder daarbij zijn eigen belangen uit het oog te verliezen.’

Hij maakt het vak breder

‘René Derks heeft de dienstverlening in het bloed. Daarnaast is hij ambitieus. Hij is een vechter. Bij Ohra was hij cateringmanager, in dienst van Albron. Ohra ging terug naar eigen beheer en nam Derks in dienst als hoofd van de restauratieve dienst. Dat zegt toch wel wat. Derks is een man met visie. Hij is vooral ook geïnteresseerd in wat zich buiten zijn vak afspeelt. Want hij realiseert zich dat het vak van het voeden van mensen -catering- midden in de maatschappij staat. Door zijn manier van denken en doen maakt René Derks het vak van catering breder. Hij isoleert het niet. Hij werkt overduidelijk mee aan de verdere ontwikkeling van het vak van catering.’

Eindoordeel van de jury
‘Meer nog dan de andere kandidaten is Bob Hutten een man die tot de kern van zijn vak komt. Daarnaast is hij niet alleen een man met een hele duidelijke toekomstvisie. Hij kan die visie nu ook al vertalen naar de praktijk. Bob Hutten is een all-rounder. Hij is een absolute topper in het cateringvak.’

  Juryrapport over de winnende innavatie: bake-off snijhulpstuk (ingezonden door Frans Knevel)
Eenvoud en weinig kosten
‘Het bake-off snijhulpstuk, een mal voor het snijden van harde, vers afgebakken broodjes die zowel met behulp van een traditioneel handmes of een elektrisch mes gebruikt kan worden, zal naar verwachting op vele plaatsen een uiterst nuttige rol kunnen spelen. De inzending scoort naar de mening van de jury daarom niet alleen hoog op eenvoud en geringe implementatiekosten, maar ook op het criterium toepasbaarheid in de bedrijstak. Daarnaast telt mee, dat zonder dit hulpmiddel het snijden van harde bake-off broodjes ‘zwaar werk’ is door de – in het algemeen – onhandige werkhouding en dat het voor personeelsleden zeker niet ongevaarlijk is. Het op de juiste wijze gebruiken van het bake-off snijhulpstuk zal leiden tot het verdwijnen van (snij)ongelukken en dus tot minder ziekteverzuim.’

 

Reageer op dit artikel