artikel

Vierdaagse fotoverslag maandag en dinsdag

Catering

Het start- en finishterrein van de Vierdaagse wordt gecaterd door Albron. Dat loopt prima, blijkt uit een bezoek van Misset Catering in Nijmegen. De cateraar uit De Meern verzorgt de f&b op ’s werelds grootste wandelevenement dan ook al jaren.
Bekijk hier de foto’s…

Vierdaagse fotoverslag maandag en dinsdag


Het informatiebord op het start- en finishterrein, naast de ‘dubbeldekkertent’ van cateraar Albron gaf maandag het totaal aantal ingeschreven deelnemers aan de 90e Vierdaagse aan: 48.630.


Uiteindelijk begonnen 44.015 wandelaars op dinsdag in alle vroegte aan de eerste dag van hun afstanden (30, 40 of 50 kilometer). Vanwege het extreem warme weer was er even sprake van het inkorten van de routes, maar deze maatregel is toch niet doorgevoerd.


Het start- en finishterrein op de Wedren in Nijmegen. Aan en op dit plein heeft Albron twee kleine en één grote outlet met food & beverage. Vrijdag komen er nog drie ‘kleine’ (14×9) bij.


De entree van de grote tent. Albron zorgt voornamelijk voor de drank. De opbouw van de tenten begon al een week voor de officiële start van het grootste wandelevenement van de wereld.


De kleine outlet aan overzijde van de Wedren. Ondanks het warme weer wordt er volgens projectverantwoordelijke Edwin Kos (zie onder) minder bier gedronken. ‘Juist door de warmte komt een pilsje harder aan.’


Boven de grote outlet is de VIP-ruimte. Hier borrels en buffetten voor onder meer sponsors en het uitvoerend comité van de Vierdaagse en de wandelsportbond KNBLO.


Het plein voor de grote tent. Hier staan 110 zogeheten bierbanken, bij de twee kleinere outlets staan telkens 90 stuks van dit handige meubilair.


Projectverantwoordelijke Edwin Kos. ‘Qua bezoekersaantal is dit het grootste evenement dat we cateren. Ik heb nooit deelgenomen aan de Vierdaagse, maar ik loop hier wel degelijk op het terrein tijdens m’n werk.’


Een team van Albron-medewerkers in de grote Wedren-outlet. De eerste ploeg start al om 02.30 uur (!) en deze groep wordt later afgelost door de ploeg die tot ‘sluit’ (18.00 uur, vrijdag 19.00 uur) draait. Het aantal medewerkers groeit van zo’n 85 op maandag naar ongeveer 130 op (de drukke) vrijdag. Een groot deel is afkomstig van uitzendorganisatie Randstad. ‘We hopen dat we vrijdag om elf uur ’s avonds klaar zijn met opruimen en afbouwen.’


Bij een sportief evenement hoort ook gezonde kost. Zoals smoothies en fruit, verzorgd door ‘onderaannemer’ Twan Schellekens. Een andere partner is Ron Koebrugge die zorgt voor het overige foodaanbod. Uiteraard ontbreekt ook de koffie (en cookies) niet.


Volgens Kos worden per dag dik 4000 flesjes water verkocht. Tijdige leverantie met dit snikhete weer is dan ook noodzakelijk…


…en dan is het erg prettig dat Edet een gratis sanitaire stop aanbiedt.


Morgen weer zo’n prachtige blik op de vroege lopers op de Waalbrug.

Foto’s: Hans Schmeinck, Albron en ANP.

Donderdag volgt een foto-impressie van de Grootste Cooling Down van Nederland, onder leiding van Peter Jan Rens en georganiseerd door Albron. Bedoeld om de vermoeide lopers fit te krijgen voor de laatste twee dagen.

Reageer op dit artikel