artikel

De gezonde keuken volgens Jamie Oliver

Catering

Jamie Oliver bindt in een nieuwe televisieserie opnieuw de strijd aan met slecht voedsel op Britse middelbare scholen. Wat mag er van Jamie wel en niet?

Lees Jamie’s tips…

De gezonde keuken volgens Jamie Oliver

bad

Wat is slecht voor kinderen? Tv-kok Oliver is vooral tegen lage kwaliteit. Hij stelt dat vooral in goedkope, slechte producten veel vetten en toevoegingen zitten. Als voorbeeld noemt hij goedkope hamburgers en worstjes van vlees van lage kwaliteit.
Verder noemt hij diepvriesproducten, vissticks, pizza met toppings van lage kwaliteit en friet. Vooral de toevoegingen zijn vaak de boosdoeners, zoals zout, suiker of kunstmatige zoetstoffen.

good

Goed voedsel is volgens Oliver vooral vers voedsel. Verse groenten, verse salade, en dan bij voorkeur organisch en seizoensgebonden.
Vlees en vis hoeven niet per se gefrituurd te worden. Als de schoolkantine het echt niet voor elkaar krijgt om met verse producten te koken, dan zijn er best goeie alternatieven. Volgens Oliver is er niks mis met tonijn, zalm en sardine uit blik.

Tot slot noemt Jamie Oliver water: beter het gemeentepils dan elke dag tussen de middag glazen frisdank…

Nieuwsbericht op Misset Catering…

Meer op de site van Jamie Oliver…