artikel

‘High Tech’ catering in Eindhoven

Catering

De f&b outlets op de High Tech Campus Eindhoven zijn booming. Eén van de ontwikkelaars, Vijverborgh Projecten in Breda geeft Misset Catering trots een rondleiding. Inmiddels bestaat de campus nu ongeveer drie jaar en wordt gecaterd door Compass. Hoe staat het nu met cateringconcepten op de zogeheten The Strip?

‘High Tech’ catering in Eindhoven

Tekst: Hans Schmeinck

Foto’s: Koos Groenewold

Drie betrokkenen geven tekst en uitleg; Arnoud van Hal (mededirecteur van Vijverborgh), Marcel Strijp (regiodirecteur van cateraar Compass) en Bert-Jan Woertman (manager The Strip). Eerst een stukje geschiedenis. De High Tech Campus in Eindhoven is een initiatief van Philips. Vijverborgh kreeg de opdracht om de f&b concepten te ontwikkelen. Deze zijn centraal gevestigd op de campus in een rij van aaneengesloten gebouwen, genaamd The Strip. Deze werd in 2004 opgeleverd.

Eerst verzorgde Dishcovery namens Compass de catering en sinds de contractverlenging begin dit jaar gaat deze gefaseerd over naar Eurest.

,,Eurest verzorgt voor eigen rekening en risico in nauwe samenwerking met High Tech Campus Eindhoven de catering. Er is zeer regelmatig overleg tussen de campus en het management van Eurest aldaar’’, legt Strijp uit.

,,De mix van de outlets is de kracht. Ieders zin wordt vervuld’’, vertelt Van Hal. ,,Er werken hier nu ongeveer 6000 mensen met meer dan 50 nationaliteiten. Er moet een grote diversiteit in assortiment zijn. Ook het prijs- en kwaliteitsniveau is verschillend. De concepten zijn aanvullend aan elkaar.’’

Er zijn vijf concepten: The Foodcourt, The Mart, Grand Café, Café The Strip en restaurant The Lounge. Vijverborgh heeft gekozen voor een horeca-achtige benadering van de concepten. ,,Ieder concept zou ook in de binnenstad van bijvoorbeeld Eindhoven moeten kunnen renderen.” Het integrale horeca-/catering concept van The Strip is zowel qua bezettingspercentage als besteding zeer succesvol. Volgens de betrokken partijen ziet de toekomst ziet er goed uit mede vanwege het groeiende aantal sitebewoners.

The Lounge, het à la carte gastenrestaurant, behaalde eind vorig jaar een mooi succes. Door het blad Management Team werd get opgenomen in de top 25 ‘Hotste’ zakelijke restaurants. Naast de ruimtes voor eten en drinken is in het imposante complex onder meer gevestigd: AH to go, kapsalon, cadeaushop, wellness center en ABN-Amro-filiaal. Zo wil de campus tegemoet komen aan de dagelijkse behoeften van haar werknemers.

De vraag is hoe de huidige stand van zaken is en hoe het verder moet met The Strip. ,,We zijn nu drie jaar verder en kwalitatief en financieel staat het concept.’’, aldus Woertman. ,,Er is een mogelijkheid om een bouwdeel bij The Strip aan te bouwen, want er komen veel bedrijven bij op de campus. En die moeten ook bediend worden. De discussie is of er dan een totaal nieuw concept wordt neergezet of een kopie van een bestaande wordt doorgevoerd.’’

Strijp: ,,Gezien de mogelijkheden binnen The Strip zijn er veel plannen voor de toekomst.’’ Dat uit zich ook in het contract met Eurest dat begin dit jaar verlengd is met drie jaar (plus twee optiejaren).

Reageer op dit artikel