artikel

Oseven scoort een ace met catering

Catering

Created by Martinair partyservice. Dat is de pay off van Oseven. Mooi dat het nieuwe cateringbedrijf haar roots niet verloochent. Nog mooier is het dat Oseven tijdens het mega-event ABN AMRO World Tennis Tournament laat zien dat het een echt nieuwe speler is. En wel één die een die een ace scoort op het gebied van gastvrijheid, decor en culinaire aspiraties.

Oseven scoort een ace met catering

De 13 trailers met onder meer servies, glaswerk, keukenapparatuur, bloemen, loungemeubilair en decoratiemateriaal zijn net weg en voor velen is het ‘business as usual’ bij Oseven Happening and food. Welhaast vergeten lijkt alweer een van de grootste events van het jaar. De cateraar verzorgt tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament (18 t/m 24 februari jl.) in Ahoy Rotterdam in het VIP-dorp (ofwel The Club) tien f&b outlets. Alle met een eigen opvallende signatuur. Van Wimbledon Pub tot New Asia Restaurant tot Champagne Bar. Ook wordt de even grote als oogeverblindende hospitality suite van hoofdsponsor ABN AMRO verzorgd. En natuurlijk de eigen Oseven ‘unit’.

Misset Catering werd uitgenodigd om aan te schuiven aan de Chef’s Table, tegelijk ook het nieuwe concept van Oseven. Daar werd iedere avond een exquise vijfgangen menu bereid door Omar Dahak, voorheen chef bij sterzaak ’t Nonnetje in Harderwijk. ‘Dahak’s tafel’ zat iedere avond vol met 60 à 70 bezoekers, waaronder enkele keren toernooidirecteur Richard Krajicek. Ook de bonzen van de wereldwijde tennisorganisatie ATP schoven aan en overlaadden Oseven met complimenten. ‘Ze zeiden dat dit dé standaard in catering zou moeten zijn voor de toptoernooien in Europa’, vertelt Oseven-directeur Erwin Verschoor niet zonder trots.

50.000 gasten

In een rondleiding door de Oseven-ladies Inge van Someren (marketing) en Thérèse van Buchem (sales) kwamen duizelingwekkende cateringcijfers naar boven. Het toernooi trok zo’n 105.000 bezoekers, waarvan er ongeveer 50.000 het VIP-dorp bezoeken. Daarin tien door Oseven verzorgde cafés en restaurants geschikt voor een brede doelgroep; Wimbledon Pub, Roland Garros Café, Tapas Bar, Sushi Bar, Grand Café, Champagne Bar (by Ruinart), Champions Restaurant (à la carte, ± 450 zitplaatsen), New Asia Restaurant (± 400 zitplaatsen), Happening & Food Restaurant (± 215 zitplaatsen) en Chef’s Table (70 zitplaatsen). ‘Het grootste netwerkevenement van Nederland’, weet Van Buchem.

Het Champions Restaurant bleek over de hele week goed te zijn voor 3000 couverts, Happening & food 1610, New Asia 2200 en de Chef’s Table 420. Verzorgd door Oseven’s ruim 400 medewerkers (al dan niet ambulant). Over business as usual gesproken. Oseven is alweer bezig met ‘the next big thing’ het paardensportevent CHIO in het Kralingse Bos in Rotterdam. Daar gaat de nieuwe partycateraar, een dochterbedrijf van de Koninklijke Van den Boer Groep, met tien trailers naar toe. Maar na 15 jaar cateren (als Martinair partyservice) op het ABN AMRO World Tennis Tournament heeft Oseven dit jaar op de 35e editie laten zien vernieuwend en stijlvol te kunnen zijn op veel gebieden. En daarmee scoort het een ace. Verschoor c.s. hebben dan ook terecht goede hoop dat het contract met het belangrijkste tennistoernooi verlengd gaat worden.

Reageer op dit artikel