artikel

Logboek: Roer-ganger aan boord

Catering

Catering (en meer!) op een cruiseschip van 18.000 ton. Manager Marc Schats houdt een logboek bij.

Logboek: Roer-ganger aan boord

Voorheen kon u op deze plaats een door Marc Schats geschreven column lezen over de komst van ss Rotterdam naar de Maasstad. Marc kon het geduld, nog langer op het schip te moeten wachten, niet opbrengen en heeft besloten partycateraar On Board On Shore te verlaten. Jaarbeurs Catering Services heeft mij verzocht het roergangerschap rond de opening en opstart van het schip over te nemen en op zoek te gaan naar een opvolger voor Marc. Dus als er zich onder de lezers een ambitieuze banqueting of food&beveragemanager bevindt die toe is aan een uitdagende stap in zijn carrière dan kan hij of zij zich bij mij melden.

Geroezemoes

Inmiddels ben ik vanaf januari betrokken bij ss Rotterdam. Een project dat getergd wordt door vertraging, financiële tegenslagen geroezemoes in de markt. In het Financieel Dagblad van zaterdag 19 april komt de bestuursvoorzitter van Woonbron Martin Kromwijk de eigenaar van het schip, uitgebreid aan het woord. Alhoewel hij het over een hoofdpijndossier heeft verzekerd hij de lezer dat ss Rotterdam komende zomer haar thuishaven definitief zal bereiken.

140 miljoen euro

Waarmee in 1 keer het grootste hotel, feest en conferentieschip van Rotterdam de haven komt binnen gevaren. En daarmee een nieuwe toeristische trekker van formaat die mikt op 500.000 bezoekers per jaar. En dat mag wat kosten. Inmiddels beloopt de investering in het schip ruim140 miljoen euro! Maar voor die prijs wordt er dan wel een authentiek en qua sfeer ongeëvenaard schip opgeleverd dat voorzien is van hedendaagse techniek en comfort en daarmee zeker weer vijftig jaar meekan! En wereldwijd zijn gelijke niet kent.

3500 gasten

Vanaf 17 september a.s. begroeten we de eerste gasten aan boord en vanaf die datum kunnen er in ruim vijftien zalen en een theater evenementen voor 35 tot 3.500 gasten worden georganiseerd. Bij On Board On Shore betekent het dat we ‘full steam’ opschakelen. Keukeninrichting, meubilair, serviesgoed, glaswerk, bestek, tafellinnen, uniformen kunnen worden besteld. Het salesteam wordt uitgebreid en operationele medewerkers worden aangetrokken. Verkoopprijzen bepalen. De wijnkaart samenstellen. Offertes maken.

Vooral offertes maken. Nu al vier tot vijf aanvragen per dag! Sales& Marketingacties worden opgestart en een column voor Misset Catering moet nog worden geschreven.

New York

En ik moet nog even snel mijn vaarbewijs halen, want tijdens de tocht van ss Rotterdam vanuit Wilhelmshaven naar Rotterdam moet er toch iemand aan het roer staan nietwaar? Verder denken we al na over de officiële opening. En ik denk dat ik tegen het eind van 2008 wel toe ben aan een relaxte cruise en wat mij betreft naar New York! Is na Rotterdam toch ook wel een leuk havenstadje nietwaar?

Henk Kroneberg (foto)

Reageer op dit artikel