artikel

Albron goes for gold: de voorbereidingen

Catering

Cateren op de Olympische Spelen. Albron weet er alles van. In het Holland Heineken House voorziet de cateraar tijdens de OS van Peking sporters, fans en hoogwaardigheidsbekleders en gaat daarbij voor goud. Albron is exclusief correspondent voor Misset Catering. Aflevering 1: de voorbereidingen, hard werken in tropische hitte.

Albron goes for gold: de voorbereidingen

Samen met de eerste 55 crewleden van Albron, Randstad en Heineken zijn we afgelopen zondag (27 juli) aangekomen in Peking. Eindelijk was het zover, het AEC terrein met het gebouw waarin het Holland Heineken House wordt gerealiseerd met eigen ogen aanschouwen……… wow wat een indrukwekkende ervaring.

Ik ben inmiddels een jaar bezig met dit project en nu was het moment eindelijk aangebroken! Zelfs na al het beeldmateriaal dat ik had gezien van de locatie, ben ik zwaar onder de indruk van de omvang van het hele complex. In totaal vijf traditioneel Chinese gebouwen in een parkachtige omgeving, compleet met vijver en een megagroot plein op het voorterrein. Op het terrein bevindt zich ook een hotel waar een groot deel van de crew verblijft.

Het gevoel van trots om deel uit te mogen maken van zo’n bijzonder project groeit met het uur. Wat is er in de korte tijd voor onze aankomst al veel gedaan en wat moet er nog enorm veel gebeuren…. De meeste werkzaamheden lopen op schema, het Chinese bedrijf dat de aankleding maakt is met minstens 40 mensen dagelijks aan het werk om wanden te zetten, vloeren te maken etc.

Op de binnenplaats is er een complete productiekeuken gebouwd die voldoet aan Nederlandse normen. Van hieruit zullen alle overige outlets van eten worden voorzien. Nadat de eerste ploeg mensen klaar is met de basis neerzetten, kunnen de mensen van de elektra, drinkwatervoorziening, keukenapparatuur, licht& geluid, podium etc. aan de slag. De eerste ploeg crewleden wordt dagelijks toegevoegd aan professionals met hun eigen expertise.

Het is prachtig om te zien dat iedereen zoveel plezier beleeft aan deze manier van samenwerken. Er wordt heel wat afgelachen. Zelfs wanneer mensen het aanbod krijgen om een dag, of een gedeelte daarvan vrij te zijn, willen de meeste liever de klus van de dag daarvoor afronden.

De eerste drie dagen waren de voorzieningen onvoldoende om al een warme maaltijd te kunnen bereiden in de eigen keuken. We hebben wel met een knus gevoel van kamperen het ontbijt en de lunch kunnen verzorgen. Het harde werken onder deze tropisch omstandigheden kost veel energie en wat smaakt een bruine boterham met ham of kaas dan heerlijk!

Tot op heden bestellen we dagelijks vers brood bij de Hollandse bakker in Peking, de Chinezen zelf eten namelijk niet zoveel brood als wij dat doen. Het diner hebben we als groep bij de lokale Chinees op de hoek genuttigd, heerlijk eten. Veel vis, kip, groenten en witte rijst, voor ieder wat wils.

Omdat we inmiddels op veel fronten voorlopen op schema hebben we woensdag voor het eerst de grote productiekeuken kunnen gebruiken en het avondeten in ons eigen crewrestaurant kunnen serveren. De met zorg bereidde lasagne werd met luid applaus ontvangen, een mooie start!

Maaike Mars

KAM manager (Kwaliteit, Arbo, Milieu)

in het Holland Heineken House verantwoordelijk voor voedselveiligheid en -kwaliteit

De volgende aflevering in de komende nieuwsbrief van Misset Catering.

Cateraars tellen af voor Olympische Spelen

Cateringdagboek vanaf Olympische Spelen

Reageer op dit artikel