artikel

Nieuws uit Beijing: de kop is eraf, we zijn van start!

Catering

Albron catert het Holland Heineken House op de Olympische Spelen en is exclusief corre-spondent voor Misset Catering.

Nieuws uit Beijing: de kop is eraf, we zijn van start!

Albron verzorgt snacks en broodjes op het Food Plaza en lunches en diners in de Olympic Club (exclusief voor NOC*NSF en Partners in Sport) en de Brasserie. Daarnaast koken ze drie keer per dag voor de totale HHH crew (inmiddels opgelopen tot zo’n 500 man). De tweede dag verliep ook voorspoedig, we hadden zo’n 650 Nederlandse wandelaars op bezoek die hun reis in China op gepaste wijze kwamen afsluiten. Met een heerlijk buffet werden zij verwelkomd. Een flink aantal koos echter voor een Hollandse afsluiting in de vorm van een frietje met een kroket, want ook dat is verkrijgbaar.

De grootste uitdaging volgens chefkok Karel van Tiel: ‘producten binnenkrijgen die we besteld hebben. Er zijn veel lekkere en verse producten verkrijgbaar van hele goede kwaliteit, en die bestellen we ook, maar het is toch iedere dag weer afwachten wat we binnenkrijgen. Daarnaast levert de groothandel rechtstreeks van het land aan, wat wil zeggen dat bijvoorbeeld alle groenten gewassen en geschild moeten worden. We schillen dus zo’n 100 kilo aardappels per dag, alleen al voor ons personeel.

Gelukkig heb ik hier een superteam van enthousiaste en creatieve koks, die het voor elkaar krijgen om onze gasten de lekkerste gerechten, Nederlands, Frans of een combi met een Chinese twist, te presenteren. Een paar voorbeelden van wat er op het menu staat: gerookte eendenborst geserveerd met tauge, bosui, bamboescheuten en gemarineerde gember – Urker visschotel met peterseliesaus – salade van gegrilde asperges gemarineerd met mango en entrecote met truffelsaus.’

Op het moment dat we dit bericht afsluiten bereikt ons net het nieuws dat we de eerste huldiging in het Holland Heineken House gaan beleven, want Ruben Houkes heeft de eerste bronzen medaille in de wacht gesleept! Het belooft een drukke en gezellige avond te worden!

Zie ook:

» Albron goes voor Gold: de voorbereidingen

» Cateraars tellen af voor Olympische spelen

» Cateringdagboek vanaf Olympische spelen

Reageer op dit artikel