artikel

ss Rotterdam op 27 juli open voor publiek

Catering

Nederlands bekendste Cruise Schip, de ss Rotterdam, gaat 27 juli open. Dat is maandag 30 maart bekend gemaakt. Actrice Loes Luca onthulde een bord met een ‘countdown’ naar de openingsdatum. Cateraar On Board On Shore kan eindelijk gaan exploiteren.

ss Rotterdam op 27 juli open voor publiek

De ss Rotterdam opent op maandag 27 juli aanstaande haar deuren voor het publiek. Loes Luca onthulde maandagmiddag 30 maart onder veel belangstelling, het aankondigingbord op de kade van de ss Rotterdam. Het bord toont het aantal dagen, uren en minuten dat nog resteert tot de opening.

De afgelopen jaren is veel werk verricht om de ss Rotterdam haar oorspronkelijke grandeur terug te geven. Daarnaast zijn er allerlei moderne voorzieningen aangebracht om te voldoen aan de wensen en voorschriften van deze tijd.

Dek voor dek opleveren

De komende periode zal het schip dek voor dek door Rederij de Rotterdam BV worden opgeleverd zodat gestart kan worden met de allerlaatste fase, namelijk de inrichting van het schip en de laatste afwerking van het interieur. Bijzonder daarbij is het terugplaatsen van de unieke kunst en het authentieke meubilair.

Dynamiek

Bij huiscateraar On Board On Shore waait van het ene op het andere moment een andere wind. Eindelijk kunnen we prospects die belangstelling hebben voor het organiseren van een evenement aan boord een datum bevestigen. Onze accountmanagers kunnen daadkrachtig aan het werk om de agenda voor de 2e helft van het jaar te vullen. De onzekerheid rondom de definitieve opleveringsdatum heeft On Board On Shore dit jaar al miljoenen euro’s omzet gekost. Maar gelukkig zijn er in Nederland in zijn algemeenheid en Rotterdam Rijnmond in het bijzonder bedrijven die het geloof (terecht!) in de ss Rotterdam hebben behouden. En ondanks (m)eerdere annuleringen nu toch bij de eerste willen horen om aan boord te komen. Er zijn zelf bruidsparen die hun huwelijksdatum tot twee keer toe verzet hebben omdat trouwen aan boord de dag van hun leven extra glas zal geven.

Kredietcrisis

Het geweldige van de kredietcrisis in relatie tot een nieuwe locatie is dat bedrijven die er een ‘anti cyclisch’ investeringsbeleid op nahouden vooraan staan om op de ss Rotterdam hun bijeenkomst te organiseren. Als je dan toch wat doet, doe het dan goed lijkt de gedachte te zijn! Niet dat de telefoon roodgloeiend staat (aanvragen zijn welkom!) maar behoorlijk warm is die zeker. We denken in de laatste vier maanden van dit jaar zo’n 25.000 gasten te ontvangen voor een congres, seminar, feest of diner. Volgend jaar mikken we op zo’n 70.000 gasten. Op de beurs Event09 in de Jaarbeurs (8 & 9 april) verwachten wij dan ook veel belangstelling op onze stand.

Countdown

We hebben nog precies vier maanden om aan de hand van een uitgebreid openingsdraaiboek (we hebben de tijd gehad daaraan te werken nietwaar?) honderden punten af te werken die komen kijken bij een ‘Grand Opening’ als deze. Mankracht aannemen (ook al makkelijker ten tijde van crisis), afrondende verbouwingen, inkoop kleine materialen, meubilair en opstarten van de sales & marketing trein. Het On Board On Shore Team is er klaar voor en kan niet wachten tot op 27 juli de eerste gasten het schip zullen betreden.

Henk Kroneberg

Directeur On Board On Shore

Reageer op dit artikel