artikel

Duurzame duurzaamheid

Catering

Ondanks economische tegenwind, blijft maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) belangrijk. Aan de ene kant kost het geld, anderzijds lever het geld op.

Duurzame duurzaamheid

Wat betekent duurzaam inkopen, en hoe ga je daarbij te werk? MVO Nederland is een organisatie die deze vragen beantwoordt. Het is een nationale kennis- en netwerkorganisatie die het bedrijfsleven stimuleert maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het streven is dat MVO voor alle ondernemers vanzelfsprekend wordt. Er worden tips verstrekt met betrekking tot het duurzaam inkopen van bankdiensten, bedrijfskleding, catering, drankautomaten, drukwerk, energie, koffie, logistieke diensten, papier, personeel, schoonmaakdiensten, thee en verlichting.

Bij de duurzame inkoop van catering worden de thema’s genoemd die daarbij een rol spelen. De volgende vragen zijn daarbij van belang: Zijn de producten biologisch? Voldoen ze aan de fairtrade-eisen? Biedt de cateraar vegetarische catering aan? Komen de producten uit de streek? Hoe zijn ze getransporteerd? Kiest de cateraar voor seizoensproducten? Worden de maaltijden ter plekke of elders bereid? Hoe zijn de producten verpakt? Hoe gezond zijn de producten?

Meer info op www.mvonederland.nl/tipsduurzaaminkopen