artikel

Metamorfose bedrijfsrestaurant binnen week

Catering

Het eerste idee voor een vernieuwd bedrijfsrestaurant bij Reed Business in Doetinchem dateert van vorig jaar mei. De daadwerkelijke metamorfose gebeurde binnen een week. De ruimte oogt veel speelser en, belangrijk, is nu multifunctioneel.

Metamorfose bedrijfsrestaurant binnen week

Stel je voor, je komt voor je beroep in de hipste bedrijfsrestaurants en mag daarover schrijven. Terwijl het personeelsrestaurant van je werkgever een veredelde kantine is, dan is de lichte teleurstelling tijdens je lunch voor te stellen. Je wilt toch een prettige omgeving als je er ’s middags gaat eten. Dat is nu (zo goed als) opgelost.Het bedrijfsrestaurant van Reed Business in Doetinchem heeft het bedrijfsrestaurant een metamorfose gegeven. Het gaat om het zitgedeelte. De uitgifte c.q. cateringcorner staat nog op de planning.

Bekijk hier een fotoreportage van het bedrijfsrestaurant van Reed Business

Vorig jaar mei ontstond het eerste idee voor een nieuw personeelsrestaurant bij facilitair manager Arvid Prigge. Hij schakelde vervolgens Samas uit Houten in. De komst van een nieuw restaurant hield verband met de overgang van het Customer Care Centre (CCC) van de oude locatie naar het kantoor van de uitgeverij. Dat CCC werd ook door Samas ingericht. ‘Omdat er 80 extra werknemers bij kwamen was er meer behoefte aan ontmoetingsruimtes en flexibele werkplekken’, aldus Prigge. Die met Samas al snel bedacht dat het restaurant daar prima geschikt voor zou zijn. ‘Het moest een multifunctionele ruimte worden’, zegt accountmanager Kees Conijn van Samas.

Draadloos

Prigge: ‘Een mooi praktijkvoorbeeld, mijn kamer is eigenlijk maar geschikt voor één werknemer, maar ik deel deze, vanwege onze flexibele rooster, met een collega. Laatst waren we er allebei, maar is zij lekker gaan werken in het restaurant.’ Om dat mogelijk te maken is er onder meer draadloos internet beschikbaar en zijn er stopcontacten aangebracht.

Die zijn verwerkt in de coupés die in het (verhoogde) middendeel staan. De kleurige blikvanger(s) van het restaurant. ‘De gebruikte kleuren komen allen voor in het spectrum van de zon’, legt Samas-ontwerper Koen Verzellenberg uit. ‘De zon is met folie aangebracht op de muur aan de achterzijde. Ik heb de zon als bron van invloed gebruikt.’

Foutjes

De kleuren komen ook terug in de banken die aan weerszijden zijn gemonteerd. Verder is nieuw: de vloer, het meubilair, verlichting en plasmaschermen. De ombouw duurde eind december vorig jaar een week. Nou vooruit, negen dagen. Want zoals altijd waren er ook bij dit project enkele schoonheidsfoutjes. ‘De kleur van de vloer van het middendeel bleek niet goed te zijn. Kostte toch twee dagen’, is Conijn eerlijk. Ook werd er een kleurenfoutje gemaakt met de stoelen. ‘Die moeten niet beuken, maar antraciet zijn.’ De juiste stoelen volgen half februari.

Rest nog de vraag wanneer het uitgiftegedeelte wordt opgefrist. ‘In eerste instantie ging dit project om het effectiever gebruik van onze vierkante meters. Maar ik kijk naar een nieuw commercieel cateringconcept. Al zal dat niet op korte termijn worden geïmplementeerd’, aldus Prigge.