artikel

Duurzame noviteiten nieuw bedrijfspand partycateraar Van der Linde

Catering

Het nieuwe bedrijfspand van Van der Linde Catering + Evenementen in Berkel en Rodenrijs kent een aantal noviteiten op het gebied van duurzaamheid en efficiency. Na een flink oponthoud wegens een bouwblunder is het drie miljoen euro kostende pand onlangs opgeleverd.

Duurzame noviteiten nieuw bedrijfspand partycateraar Van der Linde

Misset Catering werd door eigenaar/directeur Hans van der Linde en algemeen manager Robin van der Schuyt uitgenodigd om het opvallende pand onder de rook van Rotterdam Airport te komen bekijken. Keukenmanager Gerard van Boheemen en souschef Frank de Heer laten trots hun nieuwe, maar vooral open werkruimtes zien.

Van der Linde legde uit dat het pand eigenlijk al eind 2008 opgeleverd had moeten worden. Door een bouwtechnische blunder (verkeerd geheid) trad er echter vertraging op. Daarna werd het nieuwe onderkomen toch nog in een recordtempo van negen maanden gebouwd. De investering bedroeg drie miljoen euro. Het 2000 m2 grote gebouw dat langs de N471 staat heeft een elf meter hoge glasgevel.

Zelf ingericht

Het ontwerp is zo gemaakt dat het lijkt alsof de keuken als het ware uit het gebouw komt. Hierdoor kan er letterlijk een kijkje in de keuken van Van der Linde worden genomen. De architect is Studio Architecture uit Middelharnis en de aannemer is De Combi Roosendaal. Verder is opvallend dat Van der Linde zelf verantwoordelijk is voor de inrichting.

Transparant met een originele uitstraling, noemt de partycateraar het. Transparant is het vanwege de enorme hoeveelheid glas zeker en origineel ook. Zo zitten er geen trappen het atrium, maar hellingbanen. Ook de ontvangstruimte (lees: De Smaakkamer) met bolvormige showkeuken (‘Een koopje voor 10 mille’) is zeer apart.

Noviteiten

Het Bedrijfspand heeft een aantal noviteiten op het gebied van duurzaamheid en efficiency. Van der Linde somt ze op verzoek op:

  • Minimalistisch gebouwd. Dwz weg laten wat weg kan zoals systeemplafonds, afdek- en siermaterialen. Alles is zichtwerk en er is voornamelijk gebruik gemaakt van staal en glas.
  • De wanden in het magazijn en in de kantoortuin zijn gesaust met warme tinten (mocca, ocker geel, lichtbruin) wat zorgt voor een behagelijk gevoel en een huiselijke sfeer.
  • Er is een klimaat- en ventillatiesysteem wat per werkruimte is aan te sturen middels luchtbeheersingssysteem gekoppeld aan warmte terugwinpompen. hierdoor zijn CV, en vloerverwarming overbodig.
  • Ramen zijn voorzien van zonwerende folie en er wordt gebruik gemaakt van (zonne)screens aan de buitenzijde.
  • Alle werkplekken en boekenkasten zijn gemaakt van eikenhout met het FSC keurmerk.
  • In de kantoortuin ligt 250 m² rubber als vloerbedekking, gemaakt van recycled rubbersoorten zoals autobanden.
  • De personeelsruimtes, verkeersruimtes, toiletten zijn voorzien van lichtsensoren.