artikel

Bio-logisch?

Catering

Machiel de Boer is mede-eigenaar van Fair Food Company. Een duurzame cateraar die vooral actief is op in- en vooral ook outdoor events. De Boer maakt nogal wat mee. Tot 1 oktober, als het (buiten)evenementenseizoen er op zit, deelt hij zijn avonturen en overpeinzingen met de lezers van MissetCatering.nl. Deze week: Bio-logisch?

Bio-logisch?

Bio-logisch?

Enkele van onze kernwaarden zijn kwaliteit en authenticiteit. In de catering en restaurantbusiness denkt men dan al snel aan biologische producten en vergeten groenten. Wij werken daar ook aan mee. En over het algemeen gaat dat goed, aan veel biologische producten is meer aandacht besteed door de producent en zeker als het biologisch dynamische producten betreft.

Biologisch is echter geen kwaliteits keurmerk, het is niet per definitie lekker. Wees op uw hoede! En dan zijn er nog de eigenwijze producenten die zich niet confirmeren aan een keurmerk, of de contributie te hoog vinden, die waren leveren die zeker de norm halen en erg lekker zijn. Om het nog maar wat gecompliceerder te maken.

Gelukkig is voedsel inkoop onder andere ons vak en staan we dichtbij de bron, zoals het eigenlijk hoort. We kennen de producenten, hun productiemethodes en hun product. We zoeken ze op en horen ze uit. En die kennis delen we weer met onze gasten en zo is de cirkel rond.

Privé ga ik veel liever naar de kleine, biologische, boerenmarkten dan naar een supermarkt. Daar is weer het contact met de boer, zijn waren en zijn verhaal. Die wel volgens de normen produceert maar op enkele punten de eisen van een keurmerk niet haalt, en een keurmerk misschien wel helemaal niet nodig vindt. Omdat hij een hoogwaardig kwaliteits product levert wat milieu vriendelijk tot stand gekomen is, dat is toch logisch?

Machiel, www.fairfoodcompany.nl

Reageer op dit artikel