artikel

Wie zijn er belangrijk binnen de catering?

Catering

De redactie van Misset Catering stelt voor de tweede keer een Top 20 samen van belangrijkste personen in de catering. Wij roepen uw hulp in bij het samenstellen van deze Top 20. Wie mogen er wat u betreft beslist niet ontbreken in de Top 20? En waarom niet? Graag uw reactie zodat we een lijst kunnen samenstellen die recht doet aan de branche en de mensen die daarin werkzaam zijn.

Wie zijn er belangrijk binnen de catering?

De redactie van Misset Catering roep bij het samenstellen van de Top 20 uw hulp in. Wie mogen er wat u betreft beslist niet ontbreken in de Top 20? En waarom niet? Graag uw reactie zodat we een lijst kunnen samenstellen die recht doet aan de branche en de mensen die daarin werkzaam zijn.

Om de geheugens nog even op te frissen plaatsen we hieronder nog een keer de Top 20 van 2011 zoals die in februari 2011 is geplaatst in Misset Catering. De lijst was arbitrair samengesteld en bestaat uitsluitend uit mannen. Maar daar kan verandering in komen. Achter de Top 20 vindt u de namen van invloedrijke vrouwen. Horen zij wellicht in de top 20 thuis? Of zijn er anderen die u wilt voordragen? We zijn benieuwd naar uw reacties.

1. Hans Rijnierse: ceo van Sodexo Benelux. Leidt grootste catering- en facilitair bedrijf in Nederland. Wordt (samen met Willem Hollander) Godfather van de Nederlandse contractcatering genoemd. Regeert rigide, ook als voorzitter van branchevereniging Veneca. Zou wat losser en opener mogen. Tal van nevenfuncties, waaronder lid dagelijks bestuur landelijke werkgeversvereniging VNO/NCW. Veel gespot in Stan Huygens Journaal van Telegraaf. Friends in high places; mag Jan Peter Balkenende tot persoonlijke kennissenkring rekenen.

2. Teun Verheij: ceo Albron. Ook beeldbepalend binnen Veneca. Vormde jarenlang goed tandem met Peter Visscher. Deze is (helaas) wat uit beeld geraakt. Verheij verrast soms (verzorgen van horeca bij Center Parcs), maar zou ook wat minder onkreukbaar mogen zijn.

3. Noud van den Boer: ceo Koninklijke Van den Boer Groep. Zoon van Mr. Partycatering Bert van den Boer. Leidt met strakke hand concern dat het moeilijk heeft (gehad), maar nog steeds toonaangevend is.

4. George Zapantoulis: directeur Jaarbeurs Catering Services, waartoe onder meer vier partycateringlabels behoren. Tevens baas van Jaarbeurs en aanverwante horeca. Streng, maar fair. Open en eerlijk. Geeft (talentvolle) medewerkers kansen.

5. Paul Bringmann: hét gezicht van La Place en afgelopen jaren bepalend geweest voor trends in foodservice. Doet stapje terug, Walter Seib is opvolger. Bringmann is visionair.

6. Bob Hutten: eigenaar van Hutten, dat catert in vele sectoren. Kroonprins van de cateringbranche. Geliefd bij opdrachtgevers die toe zijn aan frisse wind. Innovator en ziener.

7. Paul Vermaat: algemeen directeur van de almaar groeiende Vermaat Groep. ‘Ben niet actief in horeca, maar catering’ is lijfspreuk. Laat ondertussen wel mooi cateringwereld (en vooruit… ook de horeca) versteld staan.

8. Evert Kersten: directeur/eigenaar OSP Catering. Timmert al jaren aan weg en zaagt aan de stoelpoten van grote cateraars. Sloot slimme samenwerking af met onder andere La Place ten bate van bedrijfscatering.

9. Paul Tijs: was managing director van Compass Group Nederland. Is daar nu weg.

10. Koen Slippens: ceo bij Sligro, grossier die grossiert in cont(r)acten met branche. Opvolger van veelgeprezen oom Abel, die op achtergrond nog actief is in de markt.

11. Dick Slootweg: algemeen directeur bij Deli XL, groothandel met grote invloed in cateringsector.

12. Hans van Heel: al jàren aan het roer van SAB Catering dat gestaag omzet binnenhaalt. Laat zich omringen door jong(er) managementteam dat bedrijf uit schulp laat kruipen. Mag minder verlegen zijn.

13. Maarten Poels: voorbeeld van jonge hond. Nu nog directeur ISS Catering Services, maar heeft vermogen om uit te groeien tot bepalende functie bij grote(re) speler.

14. Dick Bennink: zwaait al lange tijd op zeer degelijke wijze scepter bij Prorest (cateringdochter van facilitair dienstverlener Facilicom) dat na jaren van flinke groei even stapje terug moe(s)t doen.

15. Gerrit Vink: eigenzinnige directeur van ‘klein’ Appèl. Dat groeit sinds zijn komst weer volop. Heeft schat aan ervaring, was onder meer algemeen directeur bij ‘grote’ Compass.

16. Theo van Brussel: directeur van Foodstep en belangrijk adviseur van bedrijven in wereld van foodservice en aanverwante industrie.

17. Ronny Hooch Antink: directeur van Loc7000. Dé cateringregelaar voor ontelbare festivals en events, waaronder Lowlands. ‘Speelt’ zelf ook cateraar, in joint venture met/in GelreDome. Slimme, rustige vent die kansen ziet en benut (net als voorganger/grondlegger Joost Carlier). F&b-manager Hans Kuipers is prima rechterhand.

18. Jeroen Stok: directeur communicatie van Sodexo Europe. Secondant van Hans Rijnierse. Stok’s macht reikt verder dan menigeen denkt.

19. Hans Hillen: is als Minister van Defensie (eind)verantwoordelijk voor defensiecateraar Paresto. Wordt mogelijk dit jaar in de etalage gezet. Interessant voor grote cateraars.

20. Hayk Simons: directeur van adviesbureau HTC en zodoende vaak spil in aanbestedingen en daardoor vaak beslissend van aard bij verdeling (miljoenen)contracten.

10 keer girlpower

Vrouwen in de top van Nederland cateringland zijn zeldzaam. Hier toch een selectie (op alfabetische volgorde) die in het februari nummer is gepubliceerd.

Joke van den Boer: moeder van de nummer 3 van de ‘mannenlijst’, Noud van den Boer. Grande Dame van partycatering is nog steeds actief binnen de Koninklijke Van den Boer Groep. Werd in 2009 benoemd tot Event Personality en benoemd als ‘inspiratiebron voor vrouwelijke ondernemers’.

Renske Bos: directeur/eigenaar van Bos&Bos Catering in Groningen. Enthousiaste en stijlvolle, maar bovenal slimme zakenvrouw.

Mirella Bouweriks: sinds eind 2009 directeur HR bij Sodexo en daarmee de eerste vrouwelijke directeur ooit bij Sodexo Nederland. Geeft zo uiting aan haar beleid voor meer vrouwen in de top.

Natasja Dijkmans: directeur van de partycateringtak van Hutten. Privé partner van eigenaar Bob Hutten. Bepaalde ook HR-beleid bij cateraar uit Veghel. Charmant, leergierig, vechter.

Ria Joosten: eigenaar van gelijknamig partycateringbedrijf uit Neer (L). Oog voor trends en business staat innemend haar mannetje.

Jolanda Lam: directeur commercie bij Albron. Werkt daar al sinds 1990. Begonnen als districtsmanager en doorgegroeid naar huidige functie. Knappe prestatie.

Carla van Lingen: directeur van Vitam Catering. Ervaren, correct en kundig. Zou niet misstaan bij grotere organisatie.

Wilma Rijnierse: secretaresse van Hans Rijnierse (nr. 1, zie boven). Met hem ook al bijna 40 jaar getrouwd. Stuwende kracht op de achtergrond.

Rijnie Trip: directeur/eigenaar van bedrijfscateraar Van Lier catering. Eerst met compagnon, maar runt sinds 2007 op slimme wijze de toko alleen.

Bianca Wester: commercieel manager bij SAB Catering. Veel potentie. Enthousiast en aimabel, maar het tegenovergestelde van een dom blondje.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels