artikel

Albron start ‘operatie’ HHH

Catering

De opstart van Albron in het Holland Heineken House voor de Olympische Spelen in Vancouver is een sport op zich. Albron houdt via Misset Catering de thuisblijvers op de hoogte. Nu: de opstart, over twee weken een videoverslag van de ‘operatie HHH’ zelf.

Albron start ‘operatie’ HHH

Het aftellen is begonnen!

Nog een week en dan verwelkomen we de eerste gasten in het Holland Heineken House. De klus is voor ons echter allang begonnen. Ruim een jaar van voorbereidingen ging eraan vooraf. Locatiebezoeken, gesprekken met leveranciers, logistieke planning; samenstellen van de menukaarten; er komt heel wat werk bij kijken om 50.000 mensen in twee weken in een ijshockeystadion te laten eten en drinken!

Door Tamara Chaloulakos (Albron)

Die voorbereidingen zorgen er wel voor dat we nu een voorspoedige opbouw hebben. Eind januari vertrokken de eerste leden van de Albron-crew richting Vancouver en afgelopen dagen zijn er steeds meer collega’s bijgekomen. Op de dag dat de nieuwsbrief van Misset Catering verschijnt (vrijdag 5 februari) vertrekt de laatste ploeg, wat het aantal Albron’ers op 30 brengt. Samen met medewerkers van Randstad en ander ondersteunend personeel wordt er hard gewerkt om de diverse restaurants en natuurlijk de ‘Medal Ceremony Hall’ op te bouwen.

Het Holland Heineken House is gehuisvest in Minoru Arenas in Richmond, een ijshockeycomplex van 5.000m2 met twee ijshockeyringen. De keuken op de locatie was niet geschikt voor de hoeveelheid bezoekers die we verwachten van eten te voorzien. Onze chef-kok Karel van Tiel heeft dus zelf een keuken ontworpen. Deze wordt door de firma Boels geleverd en is vorige maand, evenals alle serviezen en andere keukenmaterialen, per zeecontainer verscheept naar Vancouver.

Terwijl men op dit moment de laatste hand legt aan de installatie van de keuken (de centrale keuken is 90m2), moeten er wel drie keer per dag ruim 100 monden gevoed worden. Een uitdagende klus voor de koks die gebruik maken van de kleine (huishoud)keuken in het stadion. Het weerhoudt hen er niet van om een heerlijke maaltijd te bereiden voor de harde werkers!

Wanneer 11 februari het Holland Heineken House zijn deuren opent, telt deze 6 restaurants: van Food Plaza waar we Hollandse snacks serveren als een kaassoufflé of stamppot boerenkool tot de Olympic Club waar we zowel a la carte serveren als menu’s voor sponsoren en relaties van NOC*NSF.

Woensdagavond 2 februari is voor het eerst in de nieuwe keuken gekookt en tot volle tevredenheid. Verder lopen de bestellingen bij de groothandel netjes en op tijd, maar ook nu zijn er weer geen rolcontainers! Net als bij de Olympische Spelen in Peking kent de autochtone bevolking deze bijna onmisbare goederentransporters niet. Dus net als in China alles met een steekwagentje naar binnen kruien. Begin volgende week zitten we op 400 crewleden en dat zijn pas aantallen om voor te koken!

Over twee weken (19 februari) in de Misset Catering nieuwsbrief; De operatie HHH in actie, een videoverslag.

Reageer op dit artikel