artikel

De dag van… Sander Philip Walta

Catering

In ‘De dag van..’ beschrijft een persoon uit de cateringwereld een dag uit zijn of haar leven. Ditmaal Sander Walta. Geboren op 9 april 1974 in Groningen. Getrouwd, vader van twee zoontjes. En mede-eigenaar van Puur Produkties, een fullservice cateringbedrijf in Amsterdam.

De dag van… Sander Philip Walta

Donderdag 29 april 2010

08.00 uur

Met Leonie Walburg (zie kader) een groot overleg met het keukenpersoneel. We bespreken de dagelijkse werkzaamheden en brainstormen over nieuwe culinaire concepten en menuvariaties voor het komend seizoen. Ook worden eventuele veranderingen in de keuken wat betreft organisatie en planning uitvoerig besproken.

09.00 uur

Afspraak met de energieleverancier om te bespreken waar en hoe wij energiebesparend kunnen investeren en innoveren. Enkele maanden geleden heb ik al led-tl-verlichting aangeschaft en ik wil dit, waar kan, nog verder optimaliseren. Wij streven ernaar milieubewust te produceren.

10.00 uur

Afspraak met ABN-Amro & Prosport. We hebben het over de samenwerking met de Amsterdamse Hockey en Bandy Club. ABN-Amro is hoofdsponsor en Puur Produkties verzorgt op de hockeyclub de exploitatie.

11.30 uur

Om de tafel met Heineken. De bespreking gaat over de mogelijkheden van de Euro Hockey League op de Amsterdamse Hockey en Bandy Club.

13.00 uur

Ik kijk een paar uur mee in de keuken van de Amsterdamse Hockey Club. Het is leuk om direct contact te hebben met medewerkers en klanten, zodat ik precies weet wat speelt op de werkvloer en in de markt.

15.30 uur

Met Leonie en medewerker Nienke Meurer heb ik een afspraak met Topsport Amsterdam om de samenwerking te bespreken. Puur Produkties is in 2009 namelijk Briljant Sponsor geworden van Topsport Amsterdam. Op deze manier spelen we steeds verder in op de uitbreidingen in de sportbranchen voor wat betreft sponsoring en het verzorgen van sportevenementen.

16.30 uur

Terug op kantoor. E-mails worden beantwoord en ik loop even door het pand om te kijken hoe alles is verlopen vandaag en hoe de laatste producties worden afgerond.

17.30 uurMet Leonie en Nienke een zakendiner met één van onze vaste locaties om te bespreken hoe wij de samenwerking kunnen optimaliseren.

Wie is… Sander Philip Walta?

Sander Walta, geboren op 9 april 1974 in Groningen. Nu woonachtig in Broek in Waterland. Getrouwd, vader van twee zoontjes. Na op jonge leeftijd veel ervaring hebben opgedaan in de horeca, vond Walta het tijd voor een eigen onderneming. Van 1996 tot 1998 runde hij een restaurant, in 1998 werd (horeca-uitzendbureau) Allrounder opgericht en drie jaar later kwam daar (HRM bureau) AW Consultancy bij.

In 2005 richtte Walta met Leonie Walburg Puur Produkties op. Een fullservice cateringbedrijf in Amsterdam, dat naar eigen zeggen evenementen tot in detail verzorgt. ‘Puur Produkties is uitgegroeid tot een bedrijf met een frisse en pure visie’. In 2009 had het een jaaromzet van ongeveer €4.000.000,-. Voor dit jaar verwacht Walta een groei van 30 procent.

Reageer op dit artikel